Normans Penke atvadu vizītē pieņem Azerbaidžānas vēstnieku

03.08.2021. 18:04

2021. gada 3. augustā valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Normans Penke tikās ar Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Džavanširu Ahundovu (Javanshir Ahundov), kurš Ārlietu ministrijā ieradās atvadu vizītē.

N. Penke augstu novērtēja vēstnieka ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību pilnveidošanā, kā arī uzvēra, ka ņemot vērā veiksmīgo politisko dialogu starp Latviju un Azerbaidžānu, ir jāturpina veicināt arī kontakti starp valstu uzņēmējiem.

Azerbaidžānas vēstnieks apstiprināja, ka nepieciešams turpināt attīstīt jaunus un esošos tirdzniecības koridorus starp Latviju un Azerbaidžānu, kā arī uzsvēra, ka jāturpina darbs pie Ziemeļu–Dienvidu tirdzniecības koridora attīstīšanas.    

Sarunu biedri bija vienisprātis, ka īpaši svarīgi ir veltīt uzmanību ekonomisko attiecību attīstīšanai pēc epidemioloģiskās situācijas normalizēšanās, turpinot veidot uzņēmējdarbības kontaktus starp abām valstīm.

Valsts sekretāra pienākumu izpildītājs norādīja, ka īpaši nozīmīgs instruments starpvalstu divpusējo attiecību praktiskās sadarbības veicināšanā un svarīgu politisko jautājumu risināšanā ir starpvaldību komisijas sēžu formāts. 

N. Penke un D. Ahundovs pārrunāja nākamos soļus politiskā dialoga attīstīšanā.

Sarunu partneri pauda gatavību arī turpmāk veicināt abu valstu divpusējo sadarbību, kā arī sadarbību un atbalstu starptautisko organizāciju ietvaros, tostarp Apvienoto Nāciju Organizācijā.

Sarunas laikā tika pārrunāta arī aktuālā situācija Dienvidkaukāza reģionā.

Vēstnieks Džavanširs Ahundovs Latvijā tika akreditēts 2016. gada 21. jūlijā.