Ar vēstniecības atbalstu Čehijā skatāmas Latvijas īsfilmas

11.10.2021. 09:38
Ar vēstniecības atbalstu Čehijā skatāmas Latvijas īsfilmas

2021. gada 7. oktobrī Prāgā, kino Bio OKO, klātesot Baltijas valstu vēstniekiem, tika atklāts Baltijas Īsfilmu vakars. Kopā ar citām Baltijas valstu filmām tika demonstrētas Latvijas animācijas īsfilmas “Gulbju jaunava” (Swan Maiden) un “Visi mani draugi ir miruši” (All my friends are dead).

Latvijas vēstniece Gunta Pastore, uzrunājot skatītājus, pauda gandarījumu, ka Čehijas skatītājiem ir iespēja iepazīt Latvijas un Baltijas valstu īsfilmas. Vēstniece atzīmēja, ka visas trīs Baltijas valstis šogad Čehijā rīko arī citus kopīgos pasākumus par godu Latvijas, Igaunijas un Lietuvas diplomātisko attiecību ar Čehiju simtgadei. Vēstniece pateicās Baltijas Īsfilmu vakara organizētājiem Petram Horākam (Petr Horāk) un Janai Čižkovskai (Jana Čīžkovskā) par labo sadarbību.

Baltijas Īsfilmu vakars Prāgā bija kupli apmeklēts, īpašu interesi izraisot Čehijas jauniešu vidū. Pēc seansa skatītāji tika aicināti nobaudīt Latvijas, Igaunijas un Lietuvas saldumus, uzkodas un dzērienus.

Īsfilmas “Gulbju jaunava” autors Kārlis Vītols ir saņēmis Latvijas Nacionālo kino balvu “Lielais Kristaps” kā labākais animācijas mākslinieks un arī Nila Skapāna un Annas Začas filma “Visi mani draugi ir miruši” bijusi nominēta “Lielajam Kristapam”.

Baltijas īsfilmas tiek demonstrētas arī citās Čehijas pilsētās – Liberecā, Ūsti pie Labes, Jablonecā pie Nisas, kā arī Pilzenē.

Īsfilmu vakarus rīko Čehijas bezpeļņas organizācija “iShorts”, lai iepazīstinātu Čehijas un Slovākijas skatītājus ar starptautiski atzītām un novērtētām īsfilmām.

Vairāk foto: Flickr.com