Latvijas vēstniecība Turcijā atsāk vīzu pieteikumu pieņemšanu

30.08.2021. 10:15

Latvijas vēstniecība Turcijā ar 01.09.2021. atsāk vīzu pieteikumu pieņemšanu un izskatīšanu visiem ieceļošanas mērķiem no Turcijas pilsoņiem un personām, kurām ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja Turcijā.

Eiropas Komisija ir atzinusi Turcijas Republikas Covid-19 sadarbspējīgo sertifikātu par līdzvērtīgu Eiropas Savienības sadarbspējīgajam Covid-19 sertifikātam, tādēļ Turcijas Covid-19 sertifikāta turētāji var ieceļot Eiropas Savienībā un ceļot pa to ar tādiem pašiem nosacījumiem kā Eiropas Savienības Covid-19 sertifikāta turētāji. Līdz ar to ir iespējams atsāk vīzu pieteikumu pieņemšanu.

Vīzu pieteikumus Turcijas pilsoņi un personas, kam ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja Turcijā, var iesniegt vēstniecības ārpakalpojuma sniedzēja VFS birojos. Līdz ar vīzas pieteikumu nav nepieciešams iesniegt Covid-19 sertifikāta izdruku un, izskatot vīzas pieteikumu, tā esamība netiks pārbaudīta. Taču šis sertifikāts būs jāuzrāda, ieceļojot Eiropas Savienībā, un katrs ceļotājs ir pats atbildīgs par tā rīcībā esošo dokumentu atbilstību aktuālajiem ieceļošanas nosacījumiem.

Tikai personas, kuras atbilst būtisko ceļotāju kategorijām, kas norādītas Ministru kabineta 2020.gada 9.jūnija noteikumos Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, var ieceļot bez Covid-19 sertifikāta. Iebraukšanas mērķi apstiprinošie dokumenti būs jāuzrāda uz robežas.

Ņemot vērā sagaidāmo ievērojamo pieprasījumu un ierobežotos vēstniecības resursus pieteikumu izskatīšanā, vēstniecība ir spiesta noteikt ik dienas pieņemamo pieteikumu skaitu. Tādēļ visu veidu vīzu pieteikumi iesniedzami VFS birojos pēc iepriekšēja pieraksta. Lūdzam sazināties ar tuvāko VFS biroju, lai noskaidrotu iespējamo pieteikumu iesniegšanas laiku, kā arī plānot pieteikumu iesniegšanu savlaicīgi pirms paredzētā brauciena.

 


Preses kontaktiem:
Komunikcijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-draugiemicon-flickrytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā