Osakā norisinās Latvijas dienas Japānā

28.11.2022. 09:09
Osakā norisinās Latvijas dienas Japānā

No 25. līdz 27. novembrim Osakā notika Latvijas dienas Japānā. Pasākuma laikā Osakas iedzīvotājiem bija iespēja iepazīties ar Latvijas uzņēmumu piedāvājumu, baudīt daiļslidotāja Denisa Vasiļjeva priekšnesumus, Mārtiņa Sirmā kulinārijas šovu, kultūras priekšnesumus, amatnieku paraugdemonstrējumu un citas aktivitātes. Klātesošos uzrunāja Latvijas vēstnieks Japānā Zigmārs Zilgalvis un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības Japānā vadītāja Alīna Aščepkova.

Latvijas dienas norisinājās Osakas biznesa un tirdzniecības kompleksā “Grand Front Osaka” Umekita laukumā, kas ir savienots ar Osakas centrālo staciju, tādejādi nodrošinot lielu cilvēku plūsmu. Šī gada Latvijas dienas bija turpinājums pagājušā gada  Japānas un Latvijas sadraudzības simtgades pasākumam un pirmais no pasākumu sērijas Osakā un Kansai reģionā, lai iepazīstinātu ar Latviju pirms Osaka EXPO 2025.

Latvijas dienu Japānā mērķis ir veicināt Latvijas tēla atpazīstamību, iepazīstinot vietējos iedzīvotājus ar Latvijas sasniegumiem. Vienlaikus tā ir iespēja Latvijas uzņēmumiem ieiet vai nostiprināties Japānas tirgū. Līdz šim Japānā sevi labi apliecinājuši Latvijas pārtikas ražotāji un tehnoloģiju uzņēmumi, demonstrējot labāko, ko Latvija šajā tirgū var piedāvāt. Japānas tirgus ir saistošs arī tūrisma industrijai, tādēļ Latvijas tika reklamēta kā jauns un atraktīvs tūrisma galamērķis.

Šis bija viens no pirmajiem starptautiskajiem pasākumiem, kur Latvija izmantoja jauno vienoto valsts tēlu, stāstot par Latviju kā radošu valsti ar misiju, kas uzņemas globālus izaicinājumus un savieno šķietami nesavienojamo. Latvijas dienas Japānā tradicionāli piesaista plašu vietējo mediju uzmanību, sasniedzot vairāku miljonu auditoriju.