Latvijas Proklamēšanas 105-tās gadadienas pasākumi Austrālijas Savienībā

11.11.2023. 12:03

Latvijas Republikas Proklamēšanas 105.gades svētku laikā no š.g. 11.novembra līdz 26.novembrim Latvijas vēstnieks Austrālijas Savienībā un Jaunzēlandē Marģers Krams  viesosies latviešu centros Pērtā, Kanberā, Adelaidē, Melburnā, Sidnejā, Hobārtā un Brisbenā, lai kopīgi ar svētku viesi  - bijušo Latvijas valsts Prezidentu Egilu Levitu, uzrunātu latviešus un godinātu mūsu valsts Latvijas proklamēšanu. Akcentējot mūsdienu globālos drošības izaicinājumus E.Levits, viesojoties Rietumaustrālijas, Kvīnslandes, Adelaides un Austrālijas Nacionālā Universitātē diskutēs par  starptautisko tiesību kārtību.

Mīlestība pret savu zemi un valsti ir tā, kas vieno ģimenes un visu sabiedrību un arī visus latviešu plašajā pasaulē. Mēs skaidrāk apzināmies, ka mūsu valsts ir tā, kas ļauj mums šodien dzīvot tā, kā vēlamies, piepildīt savus sapņus un īstenot ieceres, - demokrātija un personas brīvība ir mūsu Latvijas valsts vērtības, un Latvija - tie esam mēs visi, - Latviju veidojam mēs, lai arī kur pasaulē mēs atrastos. 

Gatavošanās svētkiem Austrālijas Savienībā norit ik vienā latviešu biedrībā, skoliņā un kultūras kolektīvā. Pateicoties Latviešu Apvienībai Austrālijā un Jaunzēlandē (LAAJ) kā goda viesis latviešu sabiedrībā viesosies bijušais Latvijas valsts prezidents Egils Levits ar kundzi Andru Leviti.

18.novembrī  Valsts svētku svinīgo pasākumu Sidnejas Latviešu namā un E.Levita svētku uzrunu “Patriotisms mūsdienās”, būs iespēja vērot tiešraidē, kuru atbalsta Latvijas Ārlietu ministrija no diasporas atbalsta projektu programmas līdzekļiem. Saite atrodama Sidnejas Latviešu Biedrības mājas lapā un Facebook  vietnē.