17.septembrī Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts tikās ar Moldovas izglītības, kultūras un pētniecības ministru Igoru Šarovu

01.10.2020. 17:02

2020.gada 17.septembrī Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts tikās ar Moldovas izglītības, kultūras un pētniecības ministru Igoru Šarovu (Igor Șarov).

Tikšanās laikā vēstnieks informēja par studiju iespējām Latvijā, īpaši uzsverot Latvijas valsts piedāvātās stipendijas studijām un pētniecībai, kā arī īsi ieskicēja augstskolu starptautiskās sadarbības perspektīvas. Amatpersonas pārrunāja abu valstu izglītības sistēmu spēju pārvarēt COVID19 radītos izaicinājumus. 

Ministrs iepazīstināja ar Moldovas izglītības sistēmas prioritārajām vajadzībām pašreizējos apstākļos, tostarp mācību iestāžu aprīkošanu ar datoriem, kā arī pedagogu datorprasmju uzlabošanu. Ministrs apliecināja interesi par Latvijas pieredzi labās prakses ieviešanā studentu vērtēšanas metodikā. 

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā