Brīvprātīgie no Latvijas un Moldovas apvienojas cīņā pret Covid-19

15.12.2020. 18:15

Nevalstiskās organizācijas no Latvijas un Moldovas ir apvienojušas cilvēkus cīņā pret COVID-19, demonstrējot veiksmīgu brīvprātīgo sadarbības piemēru vairāku mēnešu garumā Latvijas finansētā projekta ietvaros.

Kopīgā divpusējā sadarbības projektā “Iniciatīva kopā pret COVID-19” brīvprātīgo kustība no Latvijas “Palieciet mājās = Viegli palīdzēt” kopā ar citām Latvijas organizācijām strādāja kopā ar Moldovas brīvprātīgo kustību - Voluntar.md.

Galvenais sadarbības mērķis ir apkarot pandēmijas sekas, Moldovā un Latvijā vienojot cilvēkus, kuri vēlas sniegt atbalstu, bet kuriem nav pietiekami daudz laika vai attiecīgas informācijas ar tiem, kuriem palīdzība ir nepieciešama.

Novembrī projekta noslēguma konferencē piedalījās Latvijas vēstnieks Moldovā Uldis Mikuts, kā arī Moldovas izglītības, kultūras un pētniecības ministrijas valsts sekretārs Ivans Georgiu (Ivan Gheorghiu).

Vēstnieks savā uzrunā uzsvēra Latvijas un Moldovas brīvprātīgo kopīgas sadarbības nozīmīgumu, kas šobrīd ir tik svarīga globālā mērogā, apkarojot COVID-19krīzes radītās sekas.

Moldova ir bijusi prioritāra Latvijas palīdzības saņēmēja kopš 2005.gada. Šogad attīstības sadarbības fokuss ir mainījies COVID-19 iespaidā, prioritāri atbalstot projektus, kas vērsti uz COVID-19 negatīvās ietekmes mazināšanu veselības aprūpē un sociālekonomiskajā jomā. Vēstnieks pauda pārliecību, ka veiksmīgā sadarbība turpināsies.

Inese Vaivare, brīvprātīgo kustības Latvijā #vieglipalīdzēt vadītāja, un Konstanca Dogotaru (Constanța Dohotaru), Moldovas brīvprātīgo kustības “Together against COVID” dalībniece stāstīja konferences auditorijai par paveikto un projekta sasniegumiem. Šis attīstības sadarbības projekts ir unikāls ar to, ka tā īstenošanā piedalās divas brīvprātīgo kustības, kas izveidotas vienlaikus šogad martā gan Latvijā, gan Moldovā. Projekta noslēguma konferencei būtu jākalpo par platformu nākamajam solim, jo ir svarīgi palielināt pašvaldību interesi un iesaisti projekta ietvaros radīto ideju un rīku turpmākā īstenošanā.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā