Noslēgusies Latvijas amatpersonu un uzņēmēju delegācijas vizīte Moldovā

12.11.2019. 07:58

11. novembrī ar tikšanās reizēm Moldovas Lauksaimniecības, reģionālās attīstības un vides ministrijā un Moldovas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā noslēdzās Latvijas amatpersonu un uzņēmēju delegācijas vizīte Moldovas Republikā.

Latvijas uzņēmēji un pārstāvji no Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Līvānu novada pašvaldības no 8. līdz 10. novembrim Latvijas vēstnieka Moldovā Ulda Mikuta vadībā piedalījās Gagauzijas starptautiskajā investīciju forumā (Invest Gagauzia 2019). Tiekoties ar Gagauzijas reģiona vadītāju (baškanu) Irinu Vlahu (Irina Vlah), tika pārrunāta Latvijas sadarbība ar Gagauzijas reģionu, nododot pieredzi tūrisma nozares attīstības strukturēšanā, kā arī sadarbība pašvaldību līmenī starp Latviju un Gagauzijas reģionu. Vēstnieks U.Mikuts apliecināja, ka Latvija ir gatava turpināt attīstīt sadarbību, tajā skaitā veicinot ekonomiskās saites, un Latvijas uzņēmēju dalība jau piektajā ikgadējā Gagauzijas investīciju forumā apliecina Latvijas pārstāvju interesi par uzņēmējdarbības iespējām. Vizītes laikā tika pārrunātas sadarbības perspektīvas starp Līvānu novadu un Gagauzijas reģionā esošo ciematu Kongazu (Congaz), kas ir atzīts par iedzīvotāju skaita ziņā lielāko ciematu Eiropas kontinentā.

Tiekoties ar Moldovas Lauksaimniecības, reģionālās attīstības un vides ministrijas valsts sekretāru Serdžiu Gerčiu (Sergiu Gherciu), tika pārrunātas Moldovas prioritātes reģionālās attīstības jomā. Moldovas puse pauda vēlmi ekspertu kapacitātē aicināt Latvijas pārstāvjus sniegt pieredzi jaunas Moldovas reģionālās attīstības stratēģijas izstrādē, kas tiks gatavota 2020. gadā. Latvijas ekspertīze būtu vēlama arī publisko pakalpojumu optimizēšanā pašvaldībās, ņemot vērā migrācijas radītos izaicinājumus Moldovā.

Sarunā ar Moldovas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Serdžiu Hareu (Sergiu Harea) un kameras pārstāvjiem vēstnieks un uzņēmēji iepazīstināja ar delegācijas pārstāvētajām biznesa nozarēm. Puses apmainījās viedokļiem par ekonomikas aktualitātēm un uzņēmējdarbības perspektīvām Moldovā, kā arī pārrunāja plašākas abu valstu uzņēmēju forumu organizēšanas iespējas.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā