Latvijas vēstnieks ar Moldovas ekonomikas un infrastruktūras ministru pārrunā iespējas paplašināt sadarbību transporta un tūrisma nozarēs

09.12.2019. 15:53

9. decembrī vēstnieks Uldis Mikuts tikās ar jauno Moldovas ekonomikas un infrastruktūras ministru Anatolu Usatiju (Anatol Usatîi), lai pārrunātu Latvijas un Moldovas divpusējās ekonomiskās sadarbības prioritātes.

Abas puses apmainījās viedokļiem par Latvijas un Moldovas starpvaldību komisijas (ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos) kompetencē esošajām jomām.

U.Mikuts uzteica stabilo abu valstu tirdzniecības apgrozījuma pieaugumu, vienlīdz norādot, ka saredz perspektīvas izaugsmē arī nākotnē. Vēstnieks atzīmēja Moldovas jaunās valdības izvirzītās prioritātes strādāt uz ārvalstu investīciju piesaisti, norādot, ka investīciju vides uzlabošanai būtiskākais faktors ir reformu procesa turpināšana un stabilas biznesa vides Moldovā attīstīšana. Latvija saredz potenciālu ekonomiskās sadarbības veicināšanā reģionālā līmenī, ņemot vērā labo sadarbības bāzi abu valstu pašvaldību līmenī, norādīja vēstnieks.

A.Usatijs izteica pateicību par Latvijas līdz šim sniegto atbalstu Moldovai palīdzības projektu ieviešanā un reformu īstenošanā, Latvijai nododot uzkrāto pieredzi un labo praksi. Ministrs pauda interesi par sadarbības veicināšanu transporta nozarē, tostarp izvērtējot eventuālu tiešā avioreisa atjaunošanu no Rīgas uz Kišiņevu, kā arī Latvijas pieredzes pārņemšanu energoefektivitātes veicināšanā un lauku tūrisma attīstībā.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā