Valsts prezidents un Moldovas parlamenta spīkers pārrunā atbalsta sniegšanas nozīmi Ukrainai

03.08.2022. 13:31

Valsts prezidenta kancelejas publicētā pereses relīze par 7. aprīlī Valsts prezidenta Egils Levita darba vizīti Moldovas Republikā. 

7. aprīlī Valsts prezidents Egils Levits Kišiņevā tikās ar Moldovas Republikas parlamenta spīkeru Igoru Grosu (Mr Igor Grosu), uzsverot Latvijas atbalstu Moldovai eirointegrācijas ceļā. “Jūs vienmēr varat rēķināties ar Latviju kā sabiedroto Moldovas ceļā uz Eiropas Savienību, tālāko reformu īstenošanā un mūsu pieredzes pārņemšanā,” sacīja Valsts prezidents.

Abas puses apmainījās ar viedokļiem par drošības situāciju reģionā un atbalstu Ukrainas bēgļiem. E. Levits norādīja, ka Latvija solidāri uzņem Ukrainas bēgļus, un šodien 30 bēgļu no Moldovas kopā ar Valsts prezidenta pavadošo delegāciju dosies uz Latviju.

I. Gross uzsvēra Moldovas paveikto un tālākos uzdevumus tieslietu sistēmas pārkārtošanā, labas pārvaldības jomā un cīņā ar korupciju. Moldovas parlamenta spīkers atzīmēja, ka vairākums deputātu atbalsta šo reformu ceļu.

Abas puses uzsvēra nepieciešamību pēc tālākas konkrētas cīņas ar dezinformāciju, tai skaitā stiprinot mediju lauku un apmainoties ar Eiropas valstu pieredzi cīņā ar dezinformāciju sociālo tīklu platformās.

Valsts prezidenta kanceleja:  https://www.president.lv/lv/jaunums/valsts-prezidents-un-moldovas-parlamenta-spikers-parruna-atbalsta-sniegsanas-nozimi-ukrainai

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā