Vēstnieks Uldis Mikuts ar kundzi Gundegu Vāveri-Mikutu apmeklē Beļcu pilsētas svētkus

08.08.2023. 12:35

22. maijā vēstnieks Uldis Mikuts ar kundzi Gundegu Vāveri-Mikutu apmeklēja Beļcu pilsētu, kur tikās ar pilsētas vadību un sadarbības partneriem, kā arī piedalījās Beļcu pilsētas svētku norisēs.

Tikšanās laikā ar Beļcu mēru Nikolaju Grigorišinu tika pārrunātas sadarbības stiprināšanas iespējas, tostarp izvērtējot iespējas noslēgt sadraudzības līgumu ar kādu pilsētu Latvijā. Vēstnieks ar kundzi apmeklēja arī Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centru NORTEK Beļcu universitātes teritorijā, iepazīstoties ar studentu radītajām tehnoloģiskajām inovācijām.

Vizītes laikā vēstnieks ar kundzi viesojās arī netālu esošajā Riščani pilsētā, apmeklējot vietējo Mūzikas un mākslas skolu, kur jau vairākus gadu desmitus par skolēnu augsti vērtētu mūzikas skolotāju strādā Latvijas pilsone Zaiga Koštei (Zaiga Coštei), un noklausoties viņas skolēnu muzikālos priekšnesumus. Tiekoties ar skolas vadību, tika pārrunātas jauno mūziķu un mākslinieku sadarbības perspektīvas starp abām valstīm.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā