Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks no 15. līdz 16. jūnijam pārstāvēja Latviju Moldovas Digitālajā samitā

09.08.2023. 09:42
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks no 15. līdz 16. jūnijam pārstāvēja Latviju  Moldovas Digitālajā samitā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks no 15. līdz 16. jūnijam pārstāvēja Latviju Moldovas Digitālajā samitā, diskutējot par digitālo pārvaldi un efektīvām digitālās ekonomikas sistēmām.  

Moldovas Digitālā samita mērķis ir veicināt iniciatīvu un jaunu politiku popularizēšanu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares veicināšanai. Diskusijā ministrs dalījās pieredzē ar VARAM kompetenču un atbildības jomu savstarpēju sadarbību, kas tostarp ļauj sekmīgāk īstenot IKT arhitektūras pārvaldības attīstību, kā arī īstenot Eiropas zaļā kursa mērķus.  

Ministra MāraSprindžuka vizītes laikā noturētas vairākas divpusējās tikšanās, tostarp aktuālākos nozares jautājumus pārrunājot ar Moldovas ekonomikas un digitalizācijas ministru Dumitru Alaibu (Dumitru Alaiba), Moldovas infrastruktūras un reģionālās attīstības ministri Liliju Dabiju (Lilia Dabija), ar kuru parakstīts starpinstitūciju Saprašanās memorands par sadarbību reģionālās attīstības jomā. Tāpat M. Sprindžuks tikās ar Moldovas vides ministrijas pārstāvjiem un Amerikas Savienoto Valstu Starptautiskās sadarbības aģentūras (USAID) Tehnoloģijas nodaļas galveno digitālo attīstības speciālistu Kristoferu Bērnsu (Christopher Burns). 

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā