23.02.2024.

2024. gada 22. un 23. februārī Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Brusbārdis uzturas darba vizītē Ņujorkā, ASV, lai piedalītos pasākumos Ukrainas atbalstam ANO un pārrunātu aktuālos izaicinājumus, ko rada Krievijas dezinformācija. 23. februārī parlamentārajam sekretāram paredzēta uzruna ANO Ģenerālās asamblejas sanāksmē, kas veltīta Krievijas pilna mēroga agresijas kara otrajai gadadienai. 

22. februārī Reinis Brusbārdis uzstājās humanitārās atmīnēšanas tematiskajā pasākumā “Humanitarian Demining in Ukraine & its consequences for Food Security”. Uzrunā pasākuma dalībniekiem viņš uzsvēra Krievijas atbildību par Ukrainas iedzīvotāju nogalināšanu un sagādātajām ciešanām, kā arī par infrastruktūras sagraušanu.

“Mīnu esamība Ukrainas teritorijā būtiski ietekmē ekonomisko aktivitāti un globālo pārtikas drošību, par ko pilna atbildība jāuzņemas Krievijai. Starptautiskajai sabiedrībai ir jāveicina Ukrainas zemju atmīnēšana un jāatjauno atmīnēto zemju izmantošana. Latvija aktīvi iesaistās Halo Trust darbā lauksaimniecībā izmantojamo zemju atmīnēšanā, kā arī piegādā kompaktos atmīnēšanas komplektus Ukrainai,” pauda parlamentārais sekretārs. 

Vizītes laikā R. Brusbārdis piedalījās Baltijas valstu un Centrālāzijas valstu pārstāvju tikšanās nolūkā padziļināt reģionālo dialogu. Parlamentārais sekretārs sarunā uzsvēra Latvijas pilsoņu drošības jautājumu kontekstā ar Krievijas aktivitātēm pret konkrētām Latvijas amatpersonām un sankciju apiešanas problemātiku. 

Parlamentārais sekretārs arī tikās ar ANO Globālās komunikācijas departamenta sabiedrības iesaistes direktoru Maheru Naseru (Maher Nasser) un Microsoft pārstāvniecības ANO pārstāvjiem. Sarunās tika apspriesta mākslīgā intelekta un moderno tehnoloģiju izmantošana dezinformācijas izplatīšanā un risinājumiem, lai to novērstu.
 

22.02.2024. Vizītē Ņujorkā Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs uzsver Krievijas atbildību par Ukrainas civiliedzīvotāju upuriem un globālās pārtikas drošības apdraudēšanu