Latvijas vēstnieks Korejā pasniedz Latvijas Nacionālās bibliotēkas grāmatu dāvinājumu Nacionālās Asamblejas bibliotēkai

22.09.2022. 05:54

 

Librar2

2022. gada 26. janvārī, atzīmējot Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas de iure 101. gadadienu, Latvijas vēstnieks Korejas Republikā Āris Vīgants tikās ar Korejas Nacionālās Asamblejas bibliotēkas direktoru Dr. Lī Mjonu (Lee Myungwoo), lai svinīgi nodotu Latvijas Nacionālās bibliotēkas dāvinājumu –  vērtīgus izdevumus par Latviju, tās vēsturi un kultūru.

Tikšanās ietvaros ar bibliotēkas direktoru tika pārrunātas savstarpējās sadarbības iespējas, bibliotēku nozares attīstība Latvijā un Korejā, kā arī pieaugošā digitalizācijas loma bibliotēku darbībā. Vizīte Korejas parlamenta bibliotēkā noslēdzās ar informatīvu ekskursiju, kuras laikā tika prezentēta bibliotēkas krājumos pieejamā Latvijas Republikas Satversme ar tulkojumu korejiešu valodā.

Grāmatu dāvinājums ir Latvijas Republikas atzīšanas de iure simtgadei veltīta Latvijas Nacionālās bibliotēkas iniciatīva, lai papildinātu savu sadarbības partneru bibliotēku ārvalstīs krājumus ar kvalitatīviem informācijas materiāliem par Latviju. Projekts tapis sadarbībā ar Ārlietu ministriju un Kultūras ministrijas Latvijas simtgades biroju.

Kopumā īpašo grāmatu kolekciju saņems 38 Latvijas vēstniecības un 83 ārvalstu augstskolas, nacionālās, akadēmiskās un publiskās bibliotēkas. Kolekcijā ir iekļauti tādi izdevumi, kas atskatās uz nozīmīgiem notikumiem valsts simtgades svinību laikā, tostarp katalogs izstādei “Latvijas gadsimts,” kas bija vērienīgs Latvijas muzeju kopīgs veltījums valsts simtgadei.

Starp dāvinājuma saņēmējiem Korejā ir arī Busanas Nacionālās universitātes bibliotēka.