Vēstniecība rīko diskusiju par Azerbaidžānas ieguldījumu miera operācijās Afganistānā

14.06.2021. 01:28
  • Ārlietu dienests Latvijas valsts simtgadei

2021. gada 14. jūnijā Baku starptautiskā projekta “Miers ar jums (Peace be upon you – Salam Aleykum)” ietvaros norisināsies diskusija par Azerbaidžānas ieguldījumu miera operācijās Afganistānā. Diskusijā piedalīsies 13. Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis, Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Dainis Garančs, ASV vēstniecības Baku pagaidu pilnvarotais lietvedis Maikls Dikersons (Michael Dickerson), Azerbaidžānas Aizsardzības ministrijas un Afganistānas kara veterānu pārstāvji.

Diskusiju bagātinās starptautiski plaši pazīstamā fotomākslinieka Rezas Degati (Reza Deghati) Afganistānas foto sērijas prezentācija un Fuada Ahundova (Fuad Akhundov) prezentācija par mieru Afganistānā. Pasākums norisināsies Maksuda Ibrahimbekova radošajā centrā Baku vecpilsētā, kas vēsturiski ir bijusi Azerbaidžānas Valsts komiteja miera aizsardzībai.

Diskusija tiek rīkota sadarbībā ar ASV vēstniecību Azerbaidžānā, lai atzīmētu Azerbaidžānas ieguldījumu miera uzturēšanā Afganistānā. Starptautisko projektu “Miers ar jums” rīko Latvijas vēstniecība, kas 2021.-2022. darbojas kā NATO kontaktpunkta vēstniecība Azerbaidžānā. Projekta mērķis ir vērst uzmanību uz svarīgām tēmām kā miers un drošība, runājot par tām arī ar mūsdienu mākslas starpniecību.

Projekta pasākumi norisinās gan klātienē, gan tiešsaistē, tie veidoti sadarbībā ar Afganistānas, Čehijas, Gruzijas, Ungārijas, Turcijas, Ukrainas un ASV vēstniecībām Azerbaidžānā, Norvēģijas vēstniecību Ankarā un ANO biroju Baku, Azerbaidžānas Nopelniem bagāto mākslinieci Sabinu Šihlinsku un mūsdienu mākslas projektu kompāniju “Platform Art”. Informācija par pasākumiem būs pieejama vēstniecības Facebook lapā: https://www.facebook.com/LVEmbassyAZ, Twitter kontā @LVinAzerbaijan, un Platform Art Facebook vietnē: https://www.facebook.com/EUDelegationAzerbaijan .

Projekts “Miers ar jums” norisinās no 7. līdz 17. jūnijam Latvijas simtgades publiskās diplomātijas ārvalstīs programmas ietvaros.