Vēstniecība Azerbaidžānā atbalsta ekoloģisku labdarības projektu

26.08.2021. 13:29

2021. gada 18. augustā Baku norisinājās vēstniecības atbalstīts labdarības pasākums  - desmit jauno Azerbaidžānas fotogrāfu izstādes “Defocused” darbu izsole, lai ar tās ienākumiem atbalstītu ekoloģisko organizāciju aktivitātes – Azerbaidžānas NVO “Ecofront” akciju lietotu bateriju savākšanā un utilizēšanā.

Labdarības pasākumu atklāja pagaidu pilnvarotā lietvede Vija Buša, pateicoties partneriem un izsoles dalībniekiem par dalību šajā ekoloģiju atbalstošajā projektā: ‘Turpinot fotogrāfiju labdarības izsolē uzsākto, Latvijas vēstniecība Azerbaidžānā tuvākajā nākotnē plāno vairākus ar ekoloģiju saistītus pasākumus: konsorcija "Cleantech Latvia" prezentāciju, jauniešu apmācību vides aizsardzības jautājumos un mākslas izstādes, popularizējot mākslu, kas radīta no pārstrādātiem produktiem vai vides atkritumiem”.

Jāatzīmē, ka “Cleantech Latvia” ir vairāk nekā 40 privāto kompāniju, vadošo akadēmisko un izglītības institūciju konsorcijs, kas piedāvā plaša spektra pakalpojumus un inovācijas, daloties labākajā pieredzē un veicinot vides aizsardzības mehānismu un zaļo tehnoloģiju ieviešanu. "Cleantech Latvia" jau ir īstenojusi vairāk nekā 80 projektus 22 valstīs un ir gatava darboties arī Azerbaidžānā

Pasākumu “Landmark Rotunda. The Orange Grove”  terasē rīkoja Latvijas vēstniecība Azerbaidžānā sadarbībā ar “The Landmark Business Center” un apvienībām “F3.7 Union” un “Platform ART” Azerbaidžānas nopelniem bagātas mākslinieces Sabīnas Šihlinskas vadībā. Pasākuma dalībnieku vidū bija Azerbaidžānas sabiedrības, diplomātiskā korpusa, kultūras darbinieku, mākslinieku, blogeru un mediju pārstāvji. Izsolei tika piedāvāti fotogrāfu  Emina Mazera, Sarafa Nagijeva, Tati Satara, Čičeka Bairamli, Leilas Musajevas, Zaura Mirzajeva, Kamila Abbaszade, Orhana Huseinova, Lalas Alijevas un Nurlana Babazade darbi.