Azerbaidžānas Nacionālajai bibliotēkai dāvina Latvijas grāmatas

03.11.2021. 07:42
  • Ārlietu dienests Latvijas valsts simtgadei
Azerbaidžānas Nacionālajai bibliotēkai dāvina Latvijas grāmatas

2021. gada 2. novembrī Baku pagaidu pilnvarotā lietvede Vija Buša dāvināja grāmatas par Latviju un latviešiem Azerbaidžānas Nacionālajai Ahundova vārdā nosauktajai bibliotēkai.

Uzsākot Latvijas svētku atzīmēšanu Azerbaidžānā, Latvijas vēstniecības vadītāja p.i. Vija Buša tikās ar Azerbaidžānas Nacionālās bibliotēkas direktoru Karimu Tahirovu  (Karim Tahirov) un nodeva grāmatu dāvinājumu no Latvijas.

Atzīmējot Latvijas starptautiskās atzīšanas (de iure) 100. gadadienu un apkopojot valsts simtgades programmā paveikto grāmatniecībā, Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar Ārlietu ministriju (ĀM) un Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroju ir sagatavojusi īpašus grāmatu dāvinājumus Latvijas vēstniecībām ārvalstīs, ārzemju augstskolām ar Baltijas un Austrumeiropas studiju programmām un nacionālajām, akadēmiskajām un publiskajām bibliotēkām. Ir sagādāti dāvinājumu komplekti lielākajām pasaules bibliotēkām, lai to lasītājiem būtu iespēja iepazīt Latviju.

Grāmatu dāvinājumu Azerbaidžānas Nacionālajai Bibliotēkas Latvijas plauktam, kurš tika atklāts 2019. gadā, Latvijas vēstniecība papildināja ar ievērojamo LNB izdevumu “Terra Mariana 1186-1888”, kas varētu interesēt Ahundova bibliotēkas lasītājus.

Bibliotēkas direktors K.Tahirovs savukārt vēstniecībai uzdāvināja vairākus jaunus grāmatu izdevumus par Azerbaidžānu.