Adelaidē un Pertā būs iespēja noformēt Latvijas pasi un personas apliecību

19.04.2022. 15:51

Pasu stacija Perta version twoAdelaide 05 2022 vizualis

Latvijas Republikas vēstniecība Austrālijā informē, ka tiek rīkoti pārvietojamās pasu darbstacijas izbraukumi š.g. maijā ar sekojošām dokumentu noformēšanas norises vietām

20. un 21. maijā Adelaidē
Adelaides Latviešu Biedrības nams
36 Rose Terrace, Wayville 5034, SA

27. un 28. maijā Pertā 
Pertas Latviešu Centrs
60 Cleaver Terrace, Belmont, WA 6104

 Svarīgi!

Pieteikties pases un/vai personas apliecības (eID kartes) noformēšanai var tikai personas, kurām ir piešķirts personas kods un kurām Fizisko personu reģistrā ir aktualizētas ziņas vārda/uzvārda maiņas gadījumā.

No 2023. gada 1. janvāra eID karte būs obligāts personu apliecinošs dokuments ikvienam Latvijas pilsonim un nepilsonim, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu. Līdz ar to jau šobrīd Latvijas valstspiederīgajam, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu, pasi izsniegs, ja viņam būs derīga eID karte, vai pasi izsniegs vienlaikus ar eID.

Ar eID karti, kurā ir iekļauts un aktivizēts autentifikācijas sertifikāts, iespējams apliecināt savu identitāti attālināti – elektroniskā vidē, kā arī izveidot e-adresi. eID karte sniedz iespēju pieteikt un saņemt pakalpojumus portālā www.latvija.lv, piemēram, izprasīt atkārtotu dzimšanas vai laulības apliecību, pieprasīt izziņu, veikt notariālas darbības attālināti. Ar eID karti, kurā iekļauts un aktivizēts kvalificēts elektroniskā paraksta sertifikāts, ir iespēja elektroniskiem dokumentiem pievienot savu elektronisko parakstu, kas ir līdzvērtīgs ar roku parakstītam dokumentam. Tāpat eID karte atvieglos pieteikšanos Saeimas vēlēšanām balsošanai pa pastu.

Informācija par pieteikšanos pases un/vai personas apliecības (eID kartes) noformēšanai, kā arī par pakalpojuma samaksu pieejama vēstniecības mājas lapā šeit.

Izbraukuma laikā tiks pieņemti tikai pasu un eID karšu pieteikumi. Citu konsulāro pakalpojumu saņemšanai jāvēršas vēstniecībā Kanberā, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.