Kanberā norisinās Latvijas un Austrālijas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas

01.11.2023. 14:22

2023. gada 30. oktobrī Kanberā, Austrālijā, norisinājās Latvijas un Austrālijas politiskās konsultācijas. Latvijas Ārlietu ministrijas Divpusējo attiecību direkcijas vadītāja Katarina Plātere un Austrālijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Eiropas jautājumos Kriss Kannans (Chris Cannan) pārrunāja abu valstu divpusējo attiecību attīstību, kā arī sadarbību starptautiskajos formātos. Konsultāciju laikā īpaša uzmanība tika pievērsta Ukrainai un tās atbalstam cīņā pret Krievijas agresiju. K. Plātere un K. Kannans apmainījās viedokļiem arī par ES un Austrālijas attiecību aktuālajiem jautājumiem.

Sarunā amatpersonas uzsvēra Latvijas un Austrālijas līdzīgo redzējumu par izaicinājumiem Eiropā un Indijas un Klusā okeānā reģionā, īpaši izceļot tādas jomas kā hibrīdais apdraudējums un dezinformācijas izplatība. K.Plātere augstu novērtēja Austrālijas pārstāvja dalības turpināšanu NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā Rīgā, tādējādi padziļinot kopīgo izpratni par apdraudējumiem gan Baltijas jūras, gan Indijas un Klusā okeāna reģionā.

Vizītes laikā Latvijas delegācija tikās arī ar Austrālijas Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem, Eiropas Savienības delegācijas Austrālijā vadītāju vēstnieku Gabrieli Vinsentinu (Gabriele Vinsentin), kā arī ar domnīcu pārstāvjiem un starptautisko attiecību pētniekiem. 

Iepriekšējās Latvijas Ārlietu ministrijas un Austrālijas Ārlietu ministrijas politiskās konsultācijas notika 2022. gadā Rīgā.