Latvijas vēstnieks Edgars Bondars iesniedz akreditācijas vēstuli Moldovas prezidentei

20.09.2023. 17:26

2023. gada 15. septembrī Kišiņevā Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Edgars Bondars svinīgā ceremonijā iesniedza akreditācijas vēstuli Moldovas Republikas prezidentei Maijai Sandu (Maia Sandu).

Sarunā ar prezidenti vēstnieks uzsvēra abu valstu draudzīgās un ciešās attiecības, apliecinot vēlmi aktīvi strādāt, lai tās padziļinātu. E. Bondars akcentēja Latvijas turpmāko atbalstu Moldovas eirointegrācijai un noturības stiprināšanai pret Krievijas radītajiem draudiem. Latvija ir gatava turpināt sniegt ekspertu pieredzi Moldovai tādās jomās kā stratēģiskā komunikācija, kiberdrošība, digitalizācija, medijpratība un cīņa pret dezinformāciju, kā arī citās nepieciešamās nozarēs.

Vēstnieks Moldovas Republikas prezidentei Maijai Sandu nodeva Latvijas Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča ielūgumu apmeklēt Latviju.

Moldovas Republikas prezidente sarunā augstu novērtēja labās divpusējās attiecības un intensīvo politisko dialogu. Viņa norādīja, ka AirBaltic avioreisa atklāšana starp Rīgu un Kišiņevu 2024. gada maijā būs papildu impulss aktīvākas sadarbības veidošanai.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka visa veida atbalsts Ukrainai cīņā pret agresoru ir abu valstu prioritāte, un tas ir jānodrošina ilgtermiņā.

Vēstnieks Edgars Bondars amatā nomainīja Uldi Mikutu, kurš vēstnieka pienākumus Moldovā pildīja kopš 2019. gada.

Foto: Moldovas Republikas prezidenta kanceleja

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā