Latvijas vēstnieks Moldovā Edgars Bondars pārrunā sadarbību ar Moldovas premjeru Dorinu Rečanu

20.02.2024. 18:20

20.februārī notika Latvijas vēstnieka Moldovā Edgara Bondara tikšanās ar Moldovas premjeru Dorinu Rečanu (Dorin Recean).  

Amatpersonas pārrunāja notiekošo aktīvo divpusējo sadarbību, tostarp tādās nozarēs kā  lauksaimniecība, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas u.c. Vēstnieks uzsvēra gatavību stiprināt Latvijas un Moldovas augstskolu sadarbību, saredzot potenciālu abu valstu Tehnisko universitāšu laboratoriju kopīgos pētnieciskos projektos.  

Vēstnieks atzīmēja notiekošo sadarbību digitalizācijas jomā, kur 2023.gada rudenī Moldovas delegācija piedalījās Rīgā notiekošā 5G Techritory forumā, kurā tika iepazīstināta ar Latvijas IKT sektora risinājumiem. Tas ļauj attīstīt tālāko sadarbību starp Latvijas un Moldovas pusēm komunikāciju nozarē. 

Savukārt premjers norādīja, ka Moldova būtu ieinteresēta Latvijas pieredzes apgūšanā lauksaimniecībā par valsts atbalsta programmas pieejamību lauksaimniekiem un atbalsta efektivitātes uzraudzību. 

Puses pārrunāja arī Moldovas potenciālo dalību 3 Jūru iniciatīvā, drošības situāciju Moldovā, aktuālo situāciju saistībā ar Krievijas izvērsto karu Ukrainā un reģionālās drošības jautājumus. D. Rečans pauda pateicību par Latvijas atbalstu Moldovai tās ceļā uz Eiropas Savienību.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā