Moldovas Nacionālajā mākslas muzejā skatāma izcilā Latvijas gleznotāja Valda Buša gleznu izstāde

16.07.2024. 14:39

Moldovas Nacionālajā mākslas muzejā 2024.gada 17.jūlijā plkst. 16.00 tiks atklāta izcilā Latvijas gleznotāja Valda Buša (1924–2014) darbu izstāde. Izstāde būs skatāma līdz 2024.gada 31.augustam.

Valda Buša enerģija, dzīvesprieks, talants, kas uz audekliem izlaužas ekspresīvā krāsu priekā, jau ar pirmo mākslinieka personālizstādi 1972. gadā Jūrmalā iemantoja kā kritiķu, tā sabiedrības atzinību Latvijā. Šogad, mākslinieka simtgades izstādes vadmotīvam izvēlēta Valda Buša fotogrāfija no viņa brieduma gadiem, kurā viņš redzams spēka un iedvesmas pilns. Valdis Bušs par savu daiļradi teicis: “Ar saviem darbiem es atveidoju dzīvību un labestību. Es ticu, ka uz Zemes uzvarēs saprāts, uzvarēs idejas, kas pauž cilvēcību.”  Ikviens interesents Kišiņevā tiek aicināts iepazīt mākslinieka gleznas no visiem gleznotāja daiļrades posmiem.

Māksliniekam šogad aprietētu 100 gadi, kas ļauj izcelt citu nozīmīgu notikumu Latvijai –  20 gadus kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO.  Izstāde rīkota pateicoties Latvijas vēstniecības Moldovā sadarbībai ar Jūrmalas muzeju un Moldovas Nacionālo mākslas muzeju. Izstādes atklāšanā piedalīsies Jūrmalas muzeja direktors Ernests Sviklis, kā arī  Guna Kalnača, Jūrmalas muzeja  Mākslas un izstāžu nodaļas vadītāja.

Latvijas vēstniecības Moldovā izsaka pateicību aviokompānijai airBaltic, kas nodrošinājusi mākslinieka darbu transportēšanu, kā arī Latvijas Goda konsulam Valeriu Dragņevam un viņa vadītajam uzņēmumam  BASAVIN Winery par sniegto atbalstu izstādes atklāšanā.

 


Preses kontaktiem:

Latvijas Republikas vēstniecība Moldovā
Adrese: Mitropolit Gavriil Banulescu-Bodoni 27, Kišiņeva, MD2012, Moldova
Telefons: +373 22 025260
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājas lapa: www.mfa.gov.lv/moldova

twr icon-facebook  icon-flickr 

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā