Sanita Pavļuta-Deslandes un António Guterres
31.10.2023.

2023. gada 22. augustā Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece, pastāvīgā pārstāve ANO Ņujorkā Sanita Pavļuta-Deslandes iesniedza akreditācijas vēstuli Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretāram Antoniu Gutērrešam (António Guterres). 

Vēstniece apliecināja Latvijas aktīvo dalību ANO, iesaisti Latvijai svarīgajā miera un drošības tematikā, dzimumu līdztiesības, ilgtspējīgas attīstības, kā arī dezinformācijas apkarošanā. S. Pavļuta-Deslandes uzsvēra Latvijas nelokāmo atbalstu Ukrainai un stingro stāju saukt Krievijas Federāciju pie atbildības par tās veiktajiem noziegumiem.

“Latvijai piedzīvojot pārmaiņu procesu kopš neatkarības atgūšanas pirms 32 gadiem, esam sasnieguši starptautisko briedumu. Tāpēc kandidējam uz ANO Drošības padomes nepastāvīgā locekļa vietu, lai ar savu pieredzi un zināšanām sniegtu ieguldījumu aktuālo globālo jautājumu risināšanā,“ uzsvēra vēstniece.

ANO ģenerālsekretārs atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību ar Latviju un apliecināja ANO sekretariāta ciešu sadarbību aktuālo jautājumu risināšanā.

 

Foto: UN Photo/Eskinder Debebe