Latvija un Apvienotie Arābu Emirāti politiskajās konsultācijās pārrunā divpusējās attiecības un reģionālās aktualitātes

05.11.2020. 09:10

2020. gada 4. novembrī videokonferences formātā norisinājās Latvijas un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) politiskās konsultācijas, kuras vadīja Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs un AAE Ārlietu un starptautiskās sadarbības ministrijas ministra vietnieks politikas jautājumos Halīfa Šāhīns Almarars (Khalifa Shaheen Khalifa Almarar). Politiskās konsultācijas notika Latvijas un AAE attiecībām nozīmīgā laikā – šogad aprit 25 gadi kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas 1995. gadā.

A. Pelšs norādīja uz Latvijas interesi turpināt attīstīt starpvalstu attiecības tādās nozarēs kā tirdzniecība, aviācija, tūrisms, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, kultūra, izglītība un veselība. Puses pārrunāja arī līgumtiesiskās bāzes paplašināšanas iespējas.

Pievēršoties ekonomiskajai sadarbībai, valsts sekretārs apliecināja Latvijas gatavošanos dalībai starptautiskajā izstādē “Expo 2020 Dubai”, kas sniegs iespējas abu valstu ekonomisko attiecību paplašināšanai un padziļināšanai.

Attiecībā uz Covid-19 globālās izplatības radītajiem izaicinājumiem amatpersonas bija vienisprātis, ka cieša starptautiska sadarbība ir būtiska to pārvarēšanai.

A. Pelšs un H. Š. Almarars sarunā apsprieda arī aktualitātes Tuvajos Austrumos, īpaši Tuvo Austrumu miera procesu, norises Persijas līča reģionā, Sīrijā un Lībijā, kā arī aktuālos notikumus Baltijas reģionā.

Iepriekšējās Latvijas un AAE politiskās konsultācijas norisinājās 2016. gada 13. oktobrī Rīgā.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā