Vēstnieks A.Sjanīts pauž gandarījumu par Latvijas telpu nomas Dubajas EXPO 2020 vienošanās parakstīšanu

16.10.2020. 08:59

15.oktobrī Latvijas vēstnieks Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) Atis Sjanīts ar video pieslēguma starpniecību uzrunāja EXPO 2020 vienošanās parakstīšanas ceremonijas dalībniekus, kas notika AAE vēstniecībā Rīgā. Vēstnieks uzsvēra, ka iespējams tieši EXPO 2020 Dubajā (AAE) varētu kļūt par pirmo vērienīgo vispasaules pasākumu pēc Covid-19 pandēmijas. A.Sjanīts pauda pārliecību, ka EXPO 2020 būs sekmīgs, neskatoties uz pandēmijas radītajām grūtībām,  jo AAE ir gan resursi, gan stingra apņēmība, lai EXPO 2020  izstāde noritētu visaugstākajā līmenī.

“Līdz vispasaules  izstādes atklāšanai nākamā gada 1.oktobrī palicis gads un Latvijas izstādes ģenerālkomisāra R. Aleksejenko un paviljona direktores I.Ulmanes komandai šis būs atbildīgs laikaposms, lai sagatavotu mūsu valsts prezentāciju  Dubajas EXPO 2020 izstādē.  Nav šaubu, ka daudzi latvieši klātienē apmeklēs izstādi, jo cerams, ka nākamgad Rīgu un Abu Dabi atkal vienos tiešais avioreiss,” noslēdzot savu uzrunu, teica vēstnieks A.Sjanīts.  

Vienošanos parakstīja V.E. AAE vēstniece Latvijā Hanāna Halfāna Ubaidu Alī Almadhanī (Hanan Khalfan Obaid Ali Al Madhani) un Latvijas Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks, izstādes ģenerālkomisārs Raimonds Aleksejenko. Parakstīšanas ceremonijā arī piedalījās Ārlietu ministrijas Ārējās tirdzniecības un ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta direktors Zigmārs Zilgalvis, kā arī attālināti LIAA pārstāve Dubajā, Latvijas EXPO 2020 paviljona direktore Inga Ulmane un Expo2020 dalībvalstu koordinators Madžids Mohammeds Alsuvaidi (Majed Mohammed Al Suwaidi).