Latvijas vēstniecība un Šārdžas Tirdzniecības kamera apspriež ekonomiskās sadarbības iespējas

05.01.2021. 09:07

2021. gada 4. janvārī Šārdžā (Sharjah) Latvijas vēstnieks Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) Atis Sjanīts un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāve Inga Ulmane tikās ar Šārdžas emirāta  Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētāju Abdalu Sultanu Alovaisu (Abdalla Sultan Al Owais).

Tika apspriestas perspektīvās ekonomiskās sadarbības jomas - A. S. Alvais informēja par biznesa vidi Šārdžas emirātā, tā attīstīto transporta un preču distribūcijas sektoru, kā arī pauda interesi par inovācijām Latvijas lauksaimniecības sektorā. Tikšanās gaitā tika pārrunāta arī iespējamā sadarbība medicīnas tūrismā, ekosistēmu un tiešo biznesa nozaru kontaktu veidošanā. Iestrādes minētajās jomās varētu veidot jau šobrīd attālinātā formātā, vēlāk tās izmantojot uzņēmēju kontaktos klātienē Dubajas Expo2020 izstādes laikā. Vēstnieks A.Sjanīts uzaicināja Šārdžas emirāta uzņēmējus apmeklēt vizītē Latviju, tiklīdz normalizēsies globālā pandēmijas situācija un atjaunosies tieši avioreisi starp Latviju un AAE.

2016. gada 9.maijā LIAA un Šārdžas Tirdzniecības un rūpniecības kamera noslēdza saprašanās memorandu par ciešāku sadarbību. Šārdža ir trešais lielākais emirāts AAE, netālu no Dubajas. Šā gada 1.oktobrī Dubajā atklāsies EXPO2020 starptautiskā izstāde, kurā tiks pārstāvēta arī Latvija.