Marģers Krams, turpinot darba vizīti Adelaidē, tikās ar Latvijas diasporas pārstāvjiem

14.12.2021. 17:40
Marģers Krams, turpinot darba vizīti Adelaidē, tikās ar Latvijas diasporas pārstāvjiem

2021. gadā, no 8. līdz 11. decembrim Latvijas vēstnieks Austrālijas Savienībā Marģers Krams, turpinot darba vizīti Adelaidē, tikās ar Latvijas diasporas pārstāvjiem.

Dāvinot Latvijas karogu Latviešu biedrībai Adelaidē, Latviešu Apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē (LAAJ) valdei un Daugavas Vanagu organizācijām, vēstnieks izteica cieņas apliecinājumus un pateicību par Latvijas suverenitātes idejas uzturēšanu svešumā, kā arī latviešu identitātes un dzīvesziņas kopšanu esot tālu prom no dzimtenes. Vēstnieks piedalījās Adelaides Latviešu skolas izlaidumā un skolēniem un absolventiem vēlēja saglabāt un nest tālāk skolā iegūto latvisko identitāti. 

M. Krams apmeklēja arī Latviešu baznīcu un tikās ar senioru kopu “Rosme” un labdarības grupu “Laima”, kā arī atklāja atjaunoto Latviešu muzeju  Adelaidē. Vēstnieks sniedza interviju Adelaides Latviešu radio raidījumam.

Latviešu uzņēmēju Adelaidē “Riga Floors” apciemojums un tikšanās ar uzņēmuma īpašniekiem Paulu un Edgaru Cepīšiem sniedza pārliecību, ka Austrālija var kalpot par labu eksporta tirgu kokmateriāliem un celtniecības pakalpojumiem starp abām valstīm.

Papildus darba vizītei Adelaidē, Latvijas vēstniecība Austrālijas Savienībā nodrošināja arī mobilās pasu sistēmas darbību, tādējādi palīdzot Latvijas pilsoņiem atjaunot vai iegūt no jauna ne tikai pases, bet arī Identifikācijas kartes (ID). Vēstniecības vizīte tika organizēta ar Latvijas goda konsula Dienvidaustrālijā V. Tomaņa kunga atbalstu.  

Pēc Otrā pasaules kara Austrālijā nokļuva ievērojams skaits latviešu, kas kara notikumu dēļ bija spiesti atstāt dzimteni. Šobrīd Austrālijā dzīvo aptuveni 25  tūkstoši latviešu.