Notikusi pirmā Latvijas goda konsulu sanāksme Austrālijā

23.03.2022. 12:11
Notikusi pirmā Latvijas goda konsulu sanāksme Austrālijā

22.martā Latvijas vēstniecība Austrālijā pirmo reizi rīkoja Latvijas goda konsulu Austrālijas Savienībā oficiālo darba sanāksmi. Tādejādi ir iedibināta tradīcija katru gadu tikties vēstniecībā un pārrunāt iekšpolitiskos, ekonomiskos un konsulāros jautājumus, lai koordinēti risinātu uzdevumus Latvijas interešu īstenošanā.

Sanāksmes darba kārtībā bija plašs notikumu pārskats par Krievijas agresīvo iebrukumu Ukrainā. Latvijas goda konsuli dalījās pārdomās par šī kara ietekmi uz drošību reģionā un ekonomisko rezonansi ne tikai Eiropā, bet arī Austrālijā.

Latvijas vēstnieks Marģers Krams iepazīstināja klātesošos ar Latvijas ekonomiskajām prioritātēm, uzsverot vēstniecības darba uzdevumu - paplašināt biznesa saites starp Austrāliju un Latviju.

Latvijas vēstniecība informēja goda konsulus par jaunumiem Saeimas vēlēšanu iecirkņu sagatavošanā, izmaiņām dažādu konsulāro pakalpojumu sniegšanā, kā arī diasporas projektu sagatavošanas aktualitātēs.

Tikšanās laikā Latvijas goda konsulu dialogs ar Latvijas vēstniecību tika padziļināts un radīja abpusēju ieinteresētību darboties Latvijas labā ar vēl lielāku sparu.

Šobrīd Austrālijas Savienībā darbojas pieci Latvijas goda konsuli.