Jaunzēlandē būs iespēja noformēt Latvijas pasi un personas apliecību

03.08.2022. 09:59

images Pasu stacija jaunzelande RF jpg 1648790276 crop 664 by 420

Latvijas Republikas vēstniecība Austrālijā rīkos pārvietojamās pasu darbstacijas izbraukumu Jaunzēlandē no 30. aprīļa līdz 7. maijam.

Dokumentu noformēšana būs sekojošās vietās

Oklendā  30. aprīlī un 1. maijā
Velingtonā 3. maijā un 4. maijā
Kraistčērčā, 6. maijā un 7. maijā

Svarīgi!

Pieteikties pases un/vai personas apliecības (eID kartes) noformēšanai var tikai personas, kurām ir piešķirts personas kods un kurām Fizisko personu reģistrā ir aktualizētas ziņas vārda/uzvārda maiņas gadījumā.

Lai Fizisko personu reģistrā aktualizētu ziņas par Austrālijā noslēgtu laulību un uzvārda maiņu, lūdzu sekot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) norādījumiem:
https://www.pmlp.gov.lv/lv/arvalstis-dzimusi-berni-kuru-dzimsanas-bridi-viens-vai-abi-vecaki-ir-latvijas-pilsoni
Lai Jaunzēlandē dzimušus bērnus reģistrētu par Latvijas pilsoņiem, lūdzu sekot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) norādījumiem:
https://www.pmlp.gov.lv/lv/zinu-sniegsana-par-izmainam-fizisko-personu-ieklautajas-zinas-kas-izdaritas-arvalsts-institucijas
!!! Jaunzēlandē izsniegtām laulības un dzimšanas apliecībām jānoformē APOSTILLE uz oriģinālā dokumenta.

No 2023. gada 1. janvāra eID karte būs obligāts personu apliecinošs dokuments ikvienam Latvijas pilsonim un nepilsonim, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu. Līdz ar to jau šobrīd Latvijas valstspiederīgajam, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu, pasi izsniegs, ja viņam būs derīga eID karte, vai pasi izsniegs vienlaikus ar eID.

Ar eID karti, kurā ir iekļauts un aktivizēts autentifikācijas sertifikāts, iespējams apliecināt savu identitāti attālināti – elektroniskā vidē, kā arī izveidot e-adresi. eID karte sniedz iespēju pieteikt un saņemt pakalpojumus portālā www.latvija.lv, piemēram, izprasīt atkārtotu dzimšanas vai laulības apliecību, pieprasīt izziņu, veikt notariālas darbības attālināti. Ar eID karti, kurā iekļauts un aktivizēts kvalificēts elektroniskā paraksta sertifikāts, ir iespēja elektroniskiem dokumentiem pievienot savu elektronisko parakstu, kas ir līdzvērtīgs ar roku parakstītam dokumentam. Tāpat eID karte atvieglos pieteikšanos Saeimas vēlēšanām balsošanai pa pastu.

Informācija par pieteikšanos pases un/vai personas apliecības (eID kartes) noformēšanai, kā arī par pakalpojuma samaksu pieejama vēstniecības mājas lapā.

Konsulārās nodaļas e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.