Latvijas vēstnieks Austrālijā un Jaunzēlandē M.Krams oficiālā vizītē Pērtā akcentē drošības jautājumus reģionā un ekonomisko sakaru attīstīšanu

19.04.2023. 03:18
Latvijas vēstnieks Austrālijā un Jaunzēlandē M.Krams oficiālā vizītē Pērtā akcentē drošības jautājumus reģionā un  ekonomisko sakaru attīstīšanu

No 2023. gada 18. līdz 20. aprīlim Latvijas vēstnieks Austrālijā un Jaunzēlandē Marģers Krams oficiālajā darba vizītē Pērtā, Rietumaustrālijā, tiksies ar pavalsts gubernatoru Krisu Dausonu (Chris Dawson), ar reģiona resursu un lauksaimniecības ministri Džekiju Džarvis (Jackie Jarvis), Likumdošanas sapulces priekšsēdi Līsu Mundiju (Lisa Munday), Likumdevēja padomes prezidenti Alanu Klohesiju (Alanna Clohesy) un Rietumaustrālijas  tieslietu ministru Peteri Kvinlanu (Peter Quinlan), lai pārrunātu drošības jautājumus plašākā reģionā, kā arī iepazīstinātu ar Latvijas redzējumu un iespējamo abu pušu divpusējo un ekonomisko sadarbības attīstīšanu nākotnē.

Tiekoties ar Rietumaustrālijas Tirdzniecības kameras Starptautisko tirgu un investīciju centra vadītāju Maiklu Karteru (Michael Carter), kā arī tādiem starptautiskiem uzņēmumiem kā Telstra, Pentanent un VOCUS,  Latvijas vēstnieks paudīs iniciatīvu attīstīt ekonomiskos sakarus un meklēt jomas, kurās abu valstu uzņēmēji varētu sadarboties nākotnē.

Sarunā ar ASV-Āzijas centra pētniekiem un domnīcas darbiniekiem, Latvijas vēstnieks M.Krams uzklausīs reģiona pārstāvju viedokļus par šī brīža aktuālo tēmu drošības politikas jautājumos, kas skar ASV un Ķīnas attiecību kopainu Indijas okeāna reģionā.

Latvijas vēstnieks M.Krams kopā ar latviešu kopienas pārstāvjiem un Latvijas Goda konsulu Pērtā Jāni Purvinski un Daugavas vanagu priekšsēdi Ilmāru Rudaku Pērtas vēstures un imigrācijas muzejā uzklausīs skaudro latviešu ieceļošanas stāstu Austrālijā. Godinot šo latviešu sīkstumu un Latvijas atdzimšanas sapņa īstenošanu svešumā, vēstnieks, viesosies arī Latviešu namā Pērtā, lai kaut uz mirkli pakavētos vēstures liecībās par ieceļošanas apstākļiem un latviešu aktīvo sabiedrisko  dzīvi.