Lāčplēša dienas un Latvijas neatkarības dienas atzīmēšana Latvijas vēstniecībā Grieķijā 2021.gada 13.novembrī

15.11.2021. 15:18

Saulainā Atēnu rītā uz vēstniecības terases pulcējās Grieķijā dzīvojošie Latvijas valsts piederīgie, lai kopīgi atzīmētu Latvijas valstij svarīgos datumus.

Vienlaicīgi ar Lāčplēša dienas un Neatkarības dienas atzīmēšanu vēstniecības konsulārajā nodaļā tika atklāta vēstniecības izremontētā Kultūras telpa tās jaunajā veidolā. Jaunizveidotais telpas dizains nodrošinās grāmatu apmaiņas plaukta un izstāžu zāles darbību apmeklētājiem draudzīgākā kvalitātē.

Kā pirmā izstāde tika piedāvāta akcijas “Es zīmēju Lāčplēsi. Un tu?” ietvarā radīto darbu apskate. Minētā akcija tika izsludināta, tuvojoties Latvijas svētku nedēļai, un aicināja visus, lielus un mazus, tuvu un tālu, ar saviem zīmējumiem, skicēm, grafikām kolāžām izveidot kopīgu izstādi veltītu Lāčplēsim, tādējādi godinot latviešu tautas eposa “Lāčplēsis” autora Andreja Pumpura 180. dzimšanas dienu. Vienlaikus šī bija iespēja paust mīlestību un pateicību ne tikai tiem lāčplēšiem, kurus pieminam 11. novembrī, bet arī tiem, kuri sargā Latviju uz vietas dzimtenē un tālu pasaulē.

Pie grāmatu apmaiņas plaukta esošais galds ļauj mierīgā gaisotnē izšķirstīt interesējošās grāmatas. Vietas mājīgumu uzreiz novērtēja arī izstādes mazākie apmeklētāji, ļaujoties radošiem mirkļiem.

Uz terases notika latviešu skoliņas “Jautrie apelsīni” nodarbība, kur bērni kopā ar vecākiem veidoja dažādus mākslas darbus veltītus Latvijas nacionālajiem svētkiem, kā arī nodevās citām radošām aktivitātēm.

Noslēgumā visi baudīja vēstniecības sarūpēto cienastu. Kā kulminācija bija biedrības “Latviešu draugu kopa Atēnās” sarūpētā medus torte Latvijas formā.