Latvija un Japāna atzīmē simto draudzības gadadienu

27.01.2021. 06:08

Japāna bija starp piecām Antantes valstīm, kas 1921. gada 26. janvārī Parīzē nobalsoja par Latvijas Republikas starptautisko atzīšanu de iure. Godinot šo valstiski nozīmīgo notikumu, Latvija un Japāna šogad atzīmē 100. draudzības gadadienu. Esam pateicīgi Japānai par sniegto atbalstu Latvijas starptautiskajā atzīšanā un ciešo sadarbību mūsdienās. Latvija un Japāna ir līdzīgi domājoši stratēģiski partneri, kurus vieno kopīgas demokrātiskās vērtības un dziļas saiknes starp cilvēkiem.

Esam gandarīti, ka šo īpašo gadu varam sākt ar Japānas premjerministra Jošihides Sugas (SUGA Yoshihide) video apsveikumu, kas tika pārraidīts 26. janvārī Rīgas pilī notikušajā svinīgajā pasākumā par godu Latvijas starptautiskās atzīšanas 100. gadskārtai. Apsveikumā premjerministrs Suga uzsver, ka vēlas Latvijas un Japānas attiecības pacelt vēl augstāk, jo Latvija ir nozīmīgs Japānas partneris un abu valstu sadarbība ir pastāvīgi attīstījusies, tostarp, tirdzniecības un investīciju jomā.

Šī gada laikā vēstniecība plāno īstenot vairākus pasākumus, lai veicinātu Latvijas atpazīstamību Japānā un tālāk stiprinātu abu valstu attiecības.

Japānas premjerministra video apsveikumu iespējams noskatīties šeit: https://fb.watch/3gvAku_EfN/