Vēstniecībā tiekas Japānā dzīvojošie latvieši

29.11.2021. 08:43

26. novembrī Latvijas vēstniecība Japānā organizēja tikšanos ar Japānā dzīvojošajiem latviešiem.

Tikšanās laikā vēstniece Dace Treija-Masī informēja par Latvijas-Japānas sadarbību, īpaši akcentējot, ka šogad svinam Latvijas-Japānas draudzības 100gadi, un  pēdējā gada vēstniecības aktivitātēm. Vēstniece uzsvēra diasporas lielo atbalstu vēstniecībai, kas bija īpaši svarīgs pēdējos gados. “Ar latviešu kopienas aktīvo iesaisti šī gada pavasarī Latvija veiksmīgi piedalījās lielākajā Āzijas pārtikas produktu izstādē Foodex un pašlaik ļoti svarīgs ir diasporas atbalsts organizējot Latvijas dienas Tokijā”.

Savukārt LIAA  Vecākā projektu vadītāja diasporas jautājumos Arta Krūze attālināti novadīja prezentāciju par Latvijas ekonomikas aktualitātēm, Latvijas-Japānas ekonomisko sadarbību un atbalsta programmām diasporai.

LIAA pārstāvniecības Japānā vadītāja Alīna Aščepkova informēja  par decembrī plānoto Latvijas dienu Tokijā norisi, kur ikkatrs interesents varēs uzzināt par latviešu Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām, Latvijas kultūru un mūsdienu sasniegumiem.

Vakara noslēgumu klātesošie pavadīja saviesīgās sarunās, pārrunājot Japānas un Latvijas sadzīves aktualitātes un nākotnes plānus.