Liela mediju interese par Latvijas dienām Tokijā

09.12.2021. 11:40
  • Ārlietu dienests Latvijas valsts simtgadei
Liela mediju interese par Latvijas dienām Tokijā

Šī gada 8. decembrī Latvijas dienu ietvaros norisinājās informatīvs pasākums mediju pārstāvjiem, kurā piedalījās vairāk kā 20 žurnālisti. Latvijas vēstniece Japānā Dace Treija-Masī uzsvēra šogad atzīmējamo Latvijas un Japānas draudzības simtgadi un īsumā iepazīstināja ar aktuālāko abu valstu attiecībās. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības Japānā vadītāja Alīna Aščepkova informēja par Latvijas dienu Tokijā pasākumu programmu un dalībniekiem.

Medijiem bija iespēja iepazīt vairāk nekā 30 Latvijas zīmolu, kas ir pārstāvēti Latvijas pop-up stila veikalā un kafejnīcā “Roppongi Hills” mākslas un dzīvesstila centrā Tokijā. Latvijas dienu norise tiek regulāri atspoguļota “Roppongi Hills” mediju platformā «Hills Life», savukārt radio stacijās Tokyo FM un FM Osaka tiek veidoti īpaši sižeti par Latviju.

Pasākumu cikls “Latvijas dienas” norisinās no š.g. 7. – 19.decembrim Tokijā, “Roppongi Hills” centrā un tiek rīkots Latvijas un Japānas draudzības 100. gadadienas ietvaros. Tā norises laikā ikkatram Japānas galvaspilsētas iedzīvotājam un viesim līdz ar Ziemassvētku tradīcijām ir iespējas uzzināt par Latvijas kultūru un mūsdienu sasniegumiem. Visu Latvijas dienu norises laiku darbojas arī Latvijas restorāns, kur var nobaudīt Latvijas ēdienus, kas gatavoti pēc pavāra Mārtiņa Sirmā īpaši piemeklētām receptēm. Pilna programma pieejama pasākuma mājaslapā (japāņu valodā).