Tieslietu padomes delegācijas vizīte Japānā

15.09.2023. 05:19
Tieslietu padomes delegācijas vizīte Japānā

No 13. līdz 15. septembrim Tokijā uzturējās Tieslietu padomes delegācija, kuru vadīja Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs. Viena no Japānas tiesu sistēmas pazīmēm ir augstā darba efektivitāte, tāpēc delegācijas mērķis diskusijās ar Japānas kolēģiem bija apzināt galvenos tiesu darbību sekmējošos faktorus. Vizītes ietvaros iegūtā informācija un kontakti būs noderīgi, plānojot Latvijas tiesu sistēmas darbības pilnveidošanu.

Vizītes laikā delegācijai notika tikšanās Japānas Tiesnešu mācību centrā, pirmās un apelācijas instances tiesās Tokijā, kā arī Japānas Augstākajā tiesā. Tieslietu padomes locekļi tikās arī ar Latvijas vēstnieku Japānā Zigmāru Zilgalvi.

Delegācijas sastāvā Japānu apmeklēja Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs, Tieslietu padomes priekšsēdētāja vietniece, Augstākās tiesas Civillietu departamenta senatore Dzintra Balta, Tieslietu padomes loceklis, Administratīvās rajona tiesas Valmieras tiesu nama priekšsēdētājs Guntars Ploriņš, kā arī Tieslietu padomes sekretariāta vadītāja Alla Spale.