Kazahstānā noliek ziedus komunisma upuru piemiņai

14.06.2021. 09:04
Kazahstānā noliek ziedus komunisma upuru piemiņai

Atzīmējot Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienu, Latvijas vēstniecības Kazahstānā darbinieki apmeklēja Karagandas apgabalā esošo piemiņas memoriālu Spaskā un nolika ziedus pie pieminekļa visiem no Latvijas uz Kazahstānu izsūtītajiem un nomocītajiem Latvijas iedzīvotājiem. Tāpat vēstniecības darbinieki apmeklēja Doļinkas ciemā esošo “Karlag” muzeju, kurā cita starpā iepazinās ar nelielu ekspozīciju veltītu latviešiem.

Laikā no 1931. līdz 1959. gadam Karagandas apgabalā Kazahstānā padomju režīms izveidoja plašu koncentrācijas nometņu tīklu platības ziņā salīdzināmu ar Francijas teritoriju. Uz šīm nometnēm spaidu darbos tika izsūtīti ne tikai Latvijas, bet arī simtiem tūkstoši dažādu tautību cilvēki tai skaitā karagūstekņi. Daudzi no tiem gāja bojā.

2013.gada 4.jūnijā atklājot pieminekli Valsts prezidents Andris Bērziņš sacīja – “Šī ir zeme, kur daudzi latvieši izgājuši moku ceļus un daudzi no viņiem šajā zemē arī palikuši. Viņu piemiņa jātur svēta, lai viņus atcerētos arī nākamās paaudzes.”

 


Preses kontaktiem:
Komunikcijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-draugiemicon-flickrytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā