Latvijas vēstnieks Kaspars Ozoliņš darba vizītē apmeklē Manitobas provinci

02.06.2022. 22:01

No 26. maija līdz 29. maijam Latvijas vēstnieks Kaspars Ozoliņš uzturējās pirmajā reģionālajā vizītē Manitobas provincē, kuras ietvaros 28. maijā vēstnieks kopā ar aizsardzības atašeju pulkvedi Igoru Kļaviņu piedalījās Kanādas karavīru pavadīšanā, kuri devās no militārās bāzes Šailo (Shilo) uz Latviju NATO eFP  misijā.

Vēstnieks Ozoliņš tikās ar Manitobas leitnantgubernatori Dženisu Filmonu (Janice C. Filmon), Kanādas parlamenta Ārlietu komisijas viceprezidentu Martiju Morancu (Marty Morantz), Vinipegas pilsētas domes deputātu Skotu Gilinghamu (Scott Gillingham), kurš ir atbildīgs par miltārajām un veterānu lietām. Vēstnieks Ozoliņš piedalījās domnīcas CIC (Canadian International Council) organizētā diskusijā par Baltijas reģiona drošību, kurā piedalījās arī Manitobas reģionālā parlamenta deputāts Lens Isleifsons (Len Isleifson), Īpašais pārstāvis militārajās lietās. 

29. maijā vēstnieks Ozoliņš apmeklēja latviešu ciematu Lac du Bonnet, kur tikās ar latviešu izcelsmes kanādiešiem, apmeklēja kapsētu Lettonia. Pirmie latvieši Manitobā ieradās 19.gs. beigās, lielākā daļa pēc 1905. gada revolūcijas, bēgot no represijām. Ar latviešu izcelsmi Vinipegas apvidū lepojas ap 800 kanādiešu.

Vēstnieks sniedza interviju laikrakstam Winnipeg Free Press, kā arī  27. maijā piedalījās raidījumā CTV Morning Live .

Interviju ar vēstnieku Ozoliņu var noskatīties šeit:

https://winnipeg.ctvnews.ca/mobile/video?clipId=2451453&binId=1.1206882&playlistPageNum=1&fbclid=IwAR2DdbcAjzufDgyCjq2WUUrK6Huy5uhuO4G1BkMnsIIBZHuHXfKubDC91Gc