Latviešu māksla starptautiskajā vizuālās mākslas salonā ART CAPITAL Parīzē

17.02.2022. 17:00

2022. gada 17.februārī Latvijas vēstnieks Francijā Eduards Stiprais apmeklēja starptautisko vizuālās mākslas salonu ART CAPITAL, kas notiek līdz 20. februārim Parīzē, Grand Palais Ephémère.

Divas latviešu mākslinieces Ingvilda Knāviņa (Ingvilda) un Sibilla Bjarnason kopā ar vairāk kā 2000 māksliniekiem piedalās šajā izstādē ar saviem darbiem.

ART CAPITAL notiek efemerā izstāžu zālē Grand Palais Éphémère, kas atrodas pie Eifeļa torņa Marsa laukumā. Šajā lieliskajā mākslas gadatirgū piecas dienas varat atklāt vairāk kā 2000 mākslinieku (gleznotāju, tēlnieku, fotogrāfu, arhitektu, gravētāju…) darbus. Kopš 2006. gada plašai sabiedrībai atvērtais mākslas salons pulcē dažādus māksliniekus un ir kļuvis par atskaites punktu pašreizējās mākslas skatuves popularizēšanai. Art Capital stiprina saiknes starp mākslas mīļotājiem, māksliniekiem un galerijām.

Šī pasākuma ietvaros tiek rīkoti vairāki saloni, tostarp Zīmēšanas un akvareļu salons, kurā tiek prezentēti pasteļa, ogles, zīmuļu, akvareļu un pat zīda papīra skulptūru darbi, Neatkarīgo mākslinieku salons, kurš vēsturiski izveidots 1884. gadā, Franču mākslinieku salons, kas radies jau tālajā 1663. gadā Luija XIV laikā, un visbeidzot Salons “Salīdzinājumi” (Comparaisons), kas radies 1956. gadā, kad spēcīga opozīcija starp figurāciju un abstrakciju radīja neproduktīvu spriedzi.

Sibilla Bjarnason ar savu darbu Edene piedalās Neatkarīgo mākslinieku salonā, savukārt Ingvilda Knāviņa – franču mākslinieku salonā.

https://artcapital.fr/