Kā palīdzēt Ukrainai esot Francijā?

07.03.2022. 17:49

Francijā atvērta valsts oficiālā platforma, kurā tiek atjaunota visa pieejāmā informācija par iespējamo palīdzības sniegšanu Ukrainai un tās bēgļiem Francijā :

https://parrainage.refugies.info/

Papildinformācija par palīdzības sniegšanas iespējām (no Francijas publiskā dienesta avotiem):

Ziedot naudu

Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja

Starptautiskā Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēness kustība aicina lūgt finansiālus ziedojumus, lai palīdzētu cilvēkiem, kurus skārusi konflikts Ukrainā.

Jūs varat ziedot:

Ar kredītkarti vai Paypal Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas tīmekļa vietnē: https://www.icrc.org/fr/don/crise-en-ukraine

ar čeku, kas jāmaksā “La Croix-Rouge française – Conflit Ukraine 2022”, kas jānosūta uz adresi Croix-Rouge française, CS 20011 - 59895 Lille cedex 9.

NVO Care International

Humanitārā NVO Care International piedāvā tiešsaistes veidlapu ārkārtas ziedojumiem Ukrainai, lai sniegtu ārkārtas palīdzību iedzīvotājiem un bēgļiem.

https://soutenir.carefrance.org/urgence-ukraine/

Unicef

UNICEF nepieciešams finansējums, lai ātri reaģētu uz bērnu pamatvajadzībām un atvieglotu viņu ciešanas, lai nodrošinātu viņiem piekļuvi ūdenim, veselības aprūpei, izglītībai un aizsardzībai. Lai veiktu ziedojumu Unicef vietnē : https://don.unicef.fr/b/mon-don?cid=322&_cv=1

Apvienoto Nāciju Organizācijas Bēgļu aģentūra

Šī ANO aģentūra strādā bēgļu labā visā pasaulē. UNHCR ir izsludinājis 3. līmeņa ārkārtas situāciju Ukrainas krīzei, tas ir augstākais līmenis. UNHCR, kas jau atrodas uz vietas Ukrainā, ir pastiprinājusi savas darbības Ukrainā un kaimiņvalstīs, lai nogādātu tur resursus, personālu un palīdzības lietas, lai palīdzētu ukraiņu ģimenēm, kuras aizbēgušas uz kaimiņvalstīm.

Lai atbalstītu, varat veikt ziedojumu:

Ar kredītkarti vai Paypal pārskaitījumu vietnē https://donner.unhcr.org/urgence-ukraine/ ar čeku, kas jāiemaksā UNHCR — Apvienoto Nāciju Organizācijas Bēgļu aģentūrai, nosūtot uz adresi : UNHCR - The United Nations Agency for Refugees, 226 boulevard Voltaire, 75011 Paris.

Francijas un Ukrainas medicīniskā un labdarības palīdzība

2014. gadā izveidotā biedrība Aide médicale et caritative France-Ukraine sūta humānās palīdzības konvojus, sniedz aprūpi ievainotajiem, psiholoģisko palīdzību un organizē vasaras nometnes bāreņiem.

Lai atbalstītu biedrību, varat veikt ziedojumu:

ar kredītkarti HelloAsso vietnē :

https://www.helloasso.com/associations/aide%20medicale%20caritative%20france%20ukraine/collectes/aider-ukraine-amcurgence-help-ukraine/don

ar čeku, kas jāmaksā “AMC FRANCE-UKRAINE”, nosūtot to uz adresi AMC France-Ukraine, 17 rue Saint-Exupery, 78470 Saint-Rémy-lès-Chevreuse.

ar bankas pārskaitījumu uz biedrības kontu: https://amc.ukr.fr/rib.pdf Nosūtīt datus vai Kbis uz adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. ar nosaukumu “reçu pour virement”.

Ārsti bez robežām (Médecins Sans Frontières)

Médecins Sans Frontières komandas atrodas valstīs, kas robežojas ar Ukrainu, un cenšas ievest medicīnisko aprīkojumu un personālu. Valsts iekšienē komandas izveido sistēmu, lai palīdzētu iedzīvotājiem, kuri ir cietuši no konflikta visvairāk skartajos apgabalos.

Jūs varat ziedot ārkārtas palīdzības fondam : https://soutenir.msf.fr/arya/~mon-don

Tautas palīdzība (Secours populaire)

Kopš tās izveidošanas 1945. gadā, Secours populaire ir palīdzējusi cilvēkiem, kuri ir cietuši no nestabilitātes, nabadzības, dabas katastrofām un konfliktiem Francijā un visos kontinentos.

Secours populaire aicina ārkārtas ziedojumus Ukrainai : https://don.secourspopulaire.fr/ukraine/~mon-don

Francijas fonds (Fondation de France)

Fondation de France aicina atbalstīt simtiem tūkstošu konfliktā cietušo cilvēku. Jo īpaši tas palīdzēs Polijā un Rumānijā izveidotajām asociācijām sniegt atbalstu ģimenēm, kuras ir spiestas pamest valsti. https://dons.fondationdefrance.org/solidarite-avec-les-ukrainiens/~mon-don?

Papildus var iepazīties ar mobilizēto biedrību un NVO sarakstu vietnē “Atbalsti Ukrainu” https://www.supportukraine.co/

Veikt materiālu ziedojumu

Ziedot var arī pirmās nepieciešamības preces, medicīnisko aprīkojumu un medikamentus. Daudzas biedrības un pašvaldības ir uzsākušas ziedojumu vākšanas, lai palīdzētu ukraiņiem, kuri palikuši vai patvērušies kaimiņvalstīs. Vajadzības ir specifiskas, ir lietderīgi iepazīties ar pirmās nepieciešamības preču sarakstiem. NVO iesaka dot priekšroku higiēnas un veselības produktiem vai pat konserviem.

Civilā aizsardzība un Francijas mēru asociācija ir izveidojušas sarakstu (nometnes gultas, guļammaisi, higiēnas preces, hemostatiskie pārsēji, antiseptiski šķīdumi utt.) https://www.amf.asso.fr/m/document/fichier.php?FTP=a585280d5fb8e7e0080bb026754f830a.pdf&id=41124 . Francijas mēru asociācija ir izveidojusi savākšanas vietas visā Francijā. https://www.amf.asso.fr/m/document/fichier.php?FTP=4ecf888d27f9f698bf1fc6a790a999b6.pdf&id=41124 Francijas mēri aicina uz solidaritāti ar Ukrainu. https://www.amf.asso.fr/documents-les-maires-france-appellent-la-solidarite-avec-lukraine/41122

Daudzas Francijas pilsētas organizē pirmās nepieciešamības preču vākšanas kampaņas. Apmeklējiet savas pašvaldības tīmekļa vietni, lai uzzinātu par savākšanas vietām un laikiem. Varat izmantot Service-Public.fr administrācijas norādīto mēriju sarakstu. https://lannuaire.service-public.fr/navigation/mairie

Francijas un Ukrainas medicīniskā un labdarības palīdzība ir steidzami vērsusies pie Francijas slimnīcām, uzņēmumiem un administrācijām, lai savāktu medicīnisko aprīkojumu un medikamentus un nosūtītu tos uz Ukrainu. Ir sastādīts precīzs saraksts http://amc.ukr.fr/appel-aux-dons-pour-lukraine-appel-aux-hopitaux-aux-entreprises-et-administrations-francaises/ ar steidzamām vajadzībām. Ziedojumu piedāvājumi tiek iesniegti tiešsaistes veidlapā : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc24FEESTYDC2KmEugs-Gmrkr5SWs64j8vQoF3fe8jE0FOlFw/viewform

Bēgļu uzņemšana

Ja vēlaties uzņemt ukraiņu bēgļus savās mājās, varat sazināties ar biedrību Aide médicale et caritative France Ukraine, rakstot uz šo adresi : Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Varat sazināties ar savu pašvaldību vai biedrībām, kas palīdz grūtībās nonākušiem cilvēkiem (Secours Populaire, Sarkanais Krusts, Secours Catholique u.c.).

Turklāt iekšlietu ministrs lūdzis prefektus organizēt koordināciju katrā departamentā par palīdzības iespējām ieceļojušiem ukraiņiem. Mēriem un privātpersonām, kas vēlas nodrošināt izmitināšanu, jāsazinās ar prefektūras dienestiem. Atsevišķas prefektūras piedāvā veidlapu, kurā norādīt naktsmītņu pieejamību.

Zināšanai ! Ukrainas bēgļi Šengenas zonā un līdz ar to arī Francijā varēs uzturēties 90 dienas. Informācijā Ukrainas pilsoņiem https://www.interieur.gouv.fr/actualites/dossiers/situation-en-ukraine/information-a-destination-des-ressortissants-ukrainiens Iekšlietu ministrija norādīja, ka ukraiņiem, kuriem ir biometriskā pase, vīza nav nepieciešama un viņi var uzturēties līdz 90 dienām pēc ieceļošanas Šengenas zonā. Ukraiņiem, kuriem nav biometriskās pases, ir jābūt vīzai, lai uzturētos Francijā, to viņiem bez maksas izsniegs kādā no Ukrainas pierobežas valstu konsulārajām iestādēm. Pēc šī 90 dienu perioda bēgļiem no Ukrainas ir jāsazinās ar ierašanās vietas departamenta prefektūru.