Latviešu valodas paraugstunda Latvijas vēstniecībā Parīzē

19.06.2023. 16:02

2023. gada 15. jūnijā Latvijas vēstniecība Francijā, sadarbībā ar Nacionālo Austrumu civilizāciju un valodu institūta (INALCO, Institut national des langues et des civilisations orientales) latviešu valodas departamentu, rīkoja latviešu valodas paraugstundu visiem, kam ir interese par latviešu valodu.

Paraugstundu vadīja latviešu valodas departamenta vadītājs Eriks Leburī (Eric Le Bourhis) un INALCO institūta pasniedzēja Baiba Troščenko. Piedalījās vairāk kā divdesmit interesenti, un daļa klātesošo izteica vēlmi pierakstīties uz jauno mācību gadu INALCO institūtā. Šī jau ir trešā reize, kad vēstniecība sadarbībā ar INALCO institūta pasniedzējiem rīko šādu paraugstundu. Tas ļauj potenciālajiem studentiem iepazīt latviešu valodas skanējumu, pamatprincipus fonētikā, rakstībā un satikt mācībspēkus, kuri var atbildēt uz jautājumiem.

Nacionālais Austrumu civilizāciju un valodu institūts (INALCO) ir vienīgā mācību iestāde Francijā, kur var apgūt latviešu valodu klātienē. Mācību programma paredzēta četriem kursiem, kuru laikā var apgūt rakstu un mutvārdu valodu, tulkošanu, lekcijas par Latvijas vēsturi, kultūru, sabiedrību, literatūru, kā arī par Baltijas jūras reģionu.