Latvijas vēstniecībā Francijā notiek Latvijas goda konsulu sanāksme

22.09.2023. 18:15

2023. gada 22. septembrī Latvijas vēstniecība Francijā rīkoja Francijā un Monako rezidējošo Latvijas goda konsulu sanāksmi. Sanāksmē piedalījās vēstnieks Eduards Stiprais un vēstniecības darbinieki.  

Goda konsuli tika informēti par politiskajām, ekonomiskajām un kultūras aktualitātēm Latvijā un vēstniecības plāniem, kā arī par konsulāras dabas jautājumiem. Jaunā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Francijas biroja vadītāja Elīza Drāzniece iepazīstināja goda konsulus ar biznesa aktualitātēm un investīciju iespējām Latvijā, sniedzot prezentāciju par dažādiem investīciju projektiem. Vēstnieks Eduards Stiprais kopā ar kolēģiem uzklausīja goda konsulus par viņu sadarbības projektiem un plānotajām aktivitātēm katra goda konsula reģionā.

Sanāksmes laikā visiem bija iespēja iepazīties ar jauno goda konsulu no Tulūzas Kristofu Benaroju (Christophe Benaroya). Kristofs Benaroja ir mārketinga pasniedzējs Tulūzas Biznesa augstskolā (TBS) un ieinteresēts sadarbības attīstīšanā aeronautikas jomā.

Goda konsuliem ir uzticēts veikt atsevišķas valsti reprezentējošas un konsulārās funkcijas par to nesaņemot atalgojumu.  Latviju Francijā un Monako pārstāv 7 goda konsuli:  Alēns Menils (Alain Mesnil) Kalē, Rišārs Burgštālers (Richard Burgstahler) Strasbūrā,  Boduēns Tjirī (Baudouin Thiry) Bordo, Sandra Juhansone-Mouttet  Marseļā, Žans-Mišels Vulkofs (Jean-Michel Woulkoff) Lionā, Kristofs Benaroja (Christophe Benaroya) Tulūzā un Žans-Klods Eude (Jean-Claude Eude) Monako.