Latvija un Francija paraksta stratēģiskās partnerības rīcības plānu

29.09.2023. 12:20

2023. gada 29. septembrī vizītē Latvijā uzturas Francijas Eiropas un ārlietu ministre Katrīna Kolonā (Catherine Colonna). Vizītes laikā ārlietu ministra pienākumu izpildītājs un finanšu ministrs Arvils Ašeradens un Katrīna Kolonā paraksta Latvijas un Francijas stratēģiskās partnerības rīcības plānu 2023.-2027. gadam.

Rīcības plāns nosaka mērķus un kopīgas darbības, kas pauž Latvijas un Francijas apņēmību stiprināt partnerību vairākās prioritārajās jomās: drošības un aizsardzības jomā, tostarp sniedzot atbalstu Ukrainai, ekonomiskajā un enerģētiskajā sadarbībā, Eiropas Savienības jautājumos, kā arī valsts pārvaldes attīstībā, kultūrā, izglītībā, valodu apguvē.

2008. gada 23. maijā Latvijas un Francijas valdību vadītāji parakstīja Politisko deklarāciju par abu valstu stratēģisko partnerību, kas paredz sastādīt un parakstīt daudzgadu rīcības plānu, kurus apstiprina Ministru kabinets.

Vizītes gaitā Francijas Eiropas un ārlietu ministre tiekas ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču un Ministru prezidenti Eviku Siliņu, kā arī iepazīstas ar projektu Rail Baltica īstenošanu.

K. Kolonā noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa un apmeklēs Okupācijas muzeju. 

Kā Eiropas lietu ministre Katrīna Kolonā Latvijā viesojās 2006. gadā.