Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros Pleskavā atklāj skvēru

01.09.2020. 11:13

2020. gada 29. augustā Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam Eiropas kaimiņattiecību instrumenta ietvaros Pleskavā svinīgi tika atklāta skvēra (“на Четырёх углах”) rekonstrukcija.

Svinīgajā atklāšanā piedalījās pārstāvji no Latvijas konsulāta,  Pleskavas pilsētas administrācijas pārstāvji, kā arī vietējie Pleskavas iedzīvotāji. Minētā skvēra atjaunošana veikta,  pateicoties “Zaļās pilsētas” programmai, kas tiek īstenota Pleskavas pilsētai sadarbojoties ar partneriem no Latvijas – Rēzeknes pilsētas Domi.

Visiem klātesošajiem tika organizēta plaša kultūras un izklaides programma. Dzīvā mūzika kvarteta “Klasika” izpildījumā, deju priekšnesumi, kā arī tautas muzikālā kolektīva daiļrade. Pleskavas pilsētas centrālā bibliotēka prezentēja retu grāmatu izdevuma izstādi par Krievijas un pasaules parkiem. Savukārt bērnu mākslas skola prezentēja vidusskolēnu darbu izstādi “Cik brīnišķīga šī pasaule”, kas veikta dažādos mākslas stilos.

Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programmas stratēģiskais mērķis ir atbalstīt vienotus centienu risināt pārrobežu attīstības izaicinājumus un veicināt Eiropas Savienības ārējās pierobežas teritorijas un to Krievijas reģionu, kas robežojas ar Eiropas Savienību, esošā potenciāla ilgtermiņa izmantojumu.