Konsulāts Pleskavā dāvina latviešu rakstnieku oriģinālliteratūras darbu tulkojumus Pleskavas apgabala bibliotēkai

15.04.2021. 15:43

14. aprīlī Pleskavas apgabala bibliotēkā norisinājās starptautiskā konference ‘’Kultūra pierobežā’’. Konference norisinājās 26. Starptautiskā grāmatu foruma ‘’Russkij zapad’’ ietvaros.

Pasākuma ietvaros konsulāta vadītāja E.Dumpe prezentēja Latvijas izdevniecību jaunos oriģinālliteratūras izdevumu tulkojumus krievu valodā, tai skaitā Krievijas žurnālistes Nikas Ganičas veidoto gastronomijas ceļvedi par Latvijas restorāniem.

Savu uzstāšanos E.Dumpe noslēdza ar simbolisku dāvinājumu – īpaši atlasītām, Latvijas Nacionālās bibliotēkas ieteiktām, Latvijas mūsdienu rakstniecības grāmatām, tādām kā M.Zālītes ‘’pieci pirksti’’, N.Ikstenas ‘’mātes piens’’, I.Ābeles ‘’Klūgu mūks’’, V.Freimanes grāmatu ‘’paliec sveika Atlantīda’’, kā arī A.Sakses ‘’pasakas par ziediem’’.

Konferences laikā tika prezentēti žurnāli un grāmatas, kas pēdējos gados izdoti Baltijas un NVS valstīs, tai skaitā grāmata par 2019.gada Hanzas dienu ietvaros rīkoto jauniešu zīmējumu izstādi, kura ir tapusi ar konsulāta atbalstu. Tāpat konferences laikā tika pārrunāti dažādi starptautiskie projekti kultūras sadarbības jomā starp Baltijas un NVS valstu autoriem. Konferencē piedalījās vairāki pārstāvji no Igaunijas diplomātiskā korpusa Krievijā.