Konsulāta pārstāvji darba vizīte apmeklē Porhovu

03.06.2021. 12:19

1.jūnijā ES pierobežas sadarbības Latvija-Krievija projekta “Parki bez robežām” noslēguma ietvaros Pleskavas apgabala Porhovas pilsētā notika realizētā objekta atklāšana. Pasākumu atklāja Porhovas rajona administrācijas priekšsēdētājs J. Semjonovs, Pleskavas apgabala starptautisko attiecību, ekonomiskās attīstības un investīciju nodaļas vadītāja  N.Goļeva un konsulāta Pleskavā vadītāja E.Dumpe. Projekta vadošais partneris no Latvijas puses ir Gulbenes pilsētas pašvaldība, kuras pārstāvji piedalījās svinīgajā atklāšanā neklātienes režīmā.

Augstākminētā projekta ietvaros, laika posmā no 2019.-2021.gadam tika veikta Porhovas pilsētas skvēra renovācija. Projekta realizācijas laikā tika strādāts arī pie dabas objektu, dzīvojamo pierobežas teritoriju un zaļo zonu saglabāšanas un attīstīšanas. Tāpat notikusi speciālistu pieredzes apmaiņa ekoloģijas jomā, parka zonu kā tūrisma objektu attīstībā un dabas tūrisma jomā.

Porhovas pilsētā šobrīd ES pierobežas sadarbības Latvija-Krievija projekta ietvaros tiek realizēts vēl viens vietējam tūrismam svarīgs objekts – Porhovas novadpētniecības muzeja seno amatu nams. Objekts ir pilnībā restaurēts, iegādāti ir amatu rīki un uzmūrēta senā stila krievu krāsns, pilnībā labiekārtots pagalms. Minētais projekts vietējā sabiedrībā ir augstu novērtēts, jo veicinās gan tūrisma attīstību pilsētā iekļaujoties kopējā pilsētas attīstības konceptā, kā arī nodrošinās pierobežas aktivitātes vietējo un starptautisko kultūras pasākumu jomā. Projekta nodošana un svinīgās atklāšana ir paredzēta šā gada rudenī.