Pleskavā atklāj jauno pilsētas tūrisma un amatniecības centru

07.06.2021. 10:45

4. jūnijā Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta “Kultūras un vēsturiskā mantojuma saglabāšana un popularizēšana Latvijā un Krievijā” ietvaros Pleskavā tika atklāts atjaunotais pilsētas tūrisma un amatniecības centrs, vēsturiskais Bekleševa nams.

Ar svinīgām uzrunām pasākumu atklāja Pleskavas pilsētas administrācijas vadītājs A.Bratčikovs, Pleskavas administrācijas tūrisma un pierobežu sadarbības programmas vadītāja K. Kobiz un konsulāta vadītāja E.Dumpe. Tāpat atklāšanā svinīgas uzrunas video formātā tika demonstrētas no projektā iesaistītajām Daugavpils un Cesvaines pašvaldībām.

Atklāšanas pasākuma ietvaros jaunajā kultūras centrā tika izstādīta Ārlietu ministrijas ceļojošā jūgendstila izstāde ‘’Art Nouveau’’ un Daugavpils Marka Rotko mākslas centra latviešu mākslinieces Silvas Linartes gleznas. Konsulāta vadītāja E.Dumpe iepazīstināja klātesošos ar jūgendstila arhitektūras foto izstādi, M.Rotko centra darbību, kā arī norādīja uz nākotnes iespējām sadarboties ar Latgales un Vidzemes amatniekiem.

Projekts “Kultūras un vēsturiskā mantojuma saglabāšana un popularizēšana Latvijā un Krievijā” aptver Latgales, Vidzemes un Pleskavas reģionus, kuriem ir lielas tūrisma produktu attīstības perspektīvas, lai attīstītu valstu kultūrmantojumu. Projekts aptver Daugavpils cietoksni, Cesvaines pili un Pleskavas pilsētas tūrisma un amatniecības centru, kas tiek renovētas, lai iegūtu svaigu startu reģionu tūrisma attīstībai.