Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros Pleskavā atklāj meža parku

29.06.2021. 14:15

21. jūnijā Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam Eiropas kaimiņattiecību instrumenta ietvaros Pleskavā svinīgi tika atklāts Koritovas meža parks.

Svinīgajā atklāšanā piedalījās pārstāvji no Latvijas konsulāta,  Pleskavas pilsētas administrācijas pārstāvji, Pleskavas reģionālās sabiedriskās organizācijas ‘’Čudskoje proekt’’ pārstāvji, kā arī Pleskavas apgabala Ārstnieciskās pedagoģijas un diferencētās izglītības centrs bērniem ar īpašām vajadzībām pārstāvji. Visiem klātesošajiem un bērniem ar īpašām vajadzībām tika organizētas  dažādas meistarklases, kurās varēja radoši izpausties.

Minētā parka atjaunošana veikta,  pateicoties projektam ‘’Veco parku jaunā dzīve: efektīva vēsturisko dabas objektu apsaimniekošana Latvijas un Krievijas pierobežas reģionā’’, kas tiek īstenota Pleskavas pilsētai sadarbojoties ar partneriem no Latvijas – Balvu novada pašvaldību. Projekta mērķis ir dot jaunu impulsu diskusijai par nepieciešamību saglabāt un attīstīt veco muižu parkus.