Vitebskā atklātas grafiķa Guntara Sietiņa un tekstilmākslinieces Ritas Ļegčiļinas-Brokas personālizstādes

25.11.2019. 12:18

Latvijas kultūras dienu programmas ietvaros 2019. gada 18. novembrī Vitebskas Mākslas muzejā tika atklāta grafiķa Guntara Sietiņa personālizstāde "Riņķa kvadratūra" - 28 darbi, kas izpaužas kā spēle ar skatītāja uztveri, izmantojot optiskās ilūzijas.

Izstādes atklāšanā piedalījās un uzrunas teica Latvijas konsulāta Vitebskā vadītāja Sintija Paura, Vitebskas izpildkomitejas kultūras pārvaldes priekšsēdētājs Pjotrs Pogurskis, grafiķis Guntars Sietiņš, Mākslas muzeja direktore Olga Akuņeviča un izstādes kurators Mihails Cibuļskis.

Konsulāta vadītāja savā uzrunā uzsvēra, ka ļoti priecājas, ka šogad Latvijas kultūras dienas Vitebskā tiek atklātas tieši Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienā, kā arī atzīmēja, ka Latvijas Mākslas akadēmija šogad svin savu simtgadi, tāpēc ļoti patīkami, ka kultūras dienas tiek atklātas tieši ar akadēmijas absolventa, profesora un grafikas katedras vadītāja izstādi.

Vienlaikus 18. novembrī Vitebskas Valsts universitātē tika atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbu izstāde "Latvijas grafikas pase", no akadēmijas kolekcijas, kuru autori jau beiguši akadēmiju un kļuvuši par profesionāliem māksliniekiem.

Turpinoties Latvijas kultūras dienu programmai 22. novembrī Vitebskas Mākslas muzejā tika atklāta tekstilmākslinieces Ritas Ļegčiļinas-Brokas personālizstāde “Daugavzeme”, atklāšanā piedaloties konsulāta vadītājai, Vitebskas pilsētas izpildkomitejas kultūras nodaļas vadītājai Natālijai Šienokai, māksliniecei Ritai Ļegčiļinai-Brokai, Mākslas muzeja direktorei Olgai Akuņevičai un izstādes kuratoram Mihailam Cibuļskim.

Konsulāta vadītāja S.Paura savā uzrunā atzīmēja, ka Latvijas tekstila izstādes Vitebskā jau ir kļuvušas par tradīciju, savukārt materiāls - lins, ko tekstilmāksliniece izmanto savos darbos, ir ļoti zināms un tuvs gan Latvijai, gan Baltkrievijai. Savukārt māksliniece atzīmēja, ka darbos izmantotas tikai dabiskās krāsvielas, kas pieejamas noteiktā reģionā.

Latvijas kultūras dienas šogad noris no 18.-30. novembrim un to ietvaros varēs apskatīties četras izstādes un noklausīties svētku koncertu.