Latvijas vēstnieks Baltkrievijā E.Semanis darba vizītē apmeklē Vitebsku

02.12.2019. 11:57

2019. gada 29. novembrī darba vizītē Vitebskā ieradās Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Einars Semanis. Vizītes ietvaros vēstnieks tikās ar Vitebskas apgabala izpildkomitejas priekšsēdētāja vietnieku Vladimiru Peņinu, klātesot arī Vitebskas pilsētas izpildkomitejas priekšsēdētāja vietniekam Viktoram Glušinam, rajona izpildkomitejas pārstāvjiem no ekonomikas komitejas un kultūras komitejas, kā arī Vitebskas tirdzniecības un rūpniecības palātas  un Vitebskas brīvās ekonomiskās zonas pārstāvjiem.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Vitebskas apgabala un Latvijas ekonomiskās sadarbības iespējas, pārrobežu sadarbības projektus, tūrisma potenciālu un ciešo sadarbību kultūras jomā. Ņemot vērā ģeogrāfisko novietojumu un vēsturiskās saites starp Latgales reģionu un Vitebskas apgabalu  jau ir izveidojusies aktīva sadarbība pašvaldību starpā, kā arī eksistē priekšnoteikumi, lai uzlabotu sadarbību starp uzņēmējiem, tai skaitā turpinot jau iesāktos regulāros biznesa forumus reģionā.

Vizītes laikā vēstnieks arī apmeklēja Vitebskas brīvo ekonomisko zonu un tikās ar  administrācijas vadītāju Mihailu Skuratu, kurš iepazīstināja ar Vitebskas brīvās ekonomiskās zonas priekšrocībām un rezidentu ražošanas potenciālu.

Vizītes noslēgumā vēstnieks Marka Šagāla mākslas centrā Latvijas kultūras dienu ietvaros Vitebskā atklāja izstādi “Vienas upes četri krasti”, kas ir Latvijas un Baltkrievijas mākslinieku sadarbības kopprojekts, kurā piedalās Dmitrija Lavrentjevs, Viktorija Pelše, Leonīds Medvedskis un Vladimirs Makarkovs.

30. novembrī vēstnieks piedalīsies svētku koncertā “Skan Latvija novembrī” un svinīgajā pieņemšanā par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienai Vitebskā.