Valsts prezidents pasniedz akreditācijas vēstuli pirmajam rezidējošam Latvijas vēstniekam Austrālijā Marģeram Kramam

30.09.2021. 14:39
Valsts prezidents pasniedz akreditācijas vēstuli pirmajam rezidējošam Latvijas vēstniekam Austrālijā Marģeram Kramam

2021. gada 6. septembrī Latvijas Valsts prezidents Egils Levits svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Austrālijas Savienībā Marģeram Kramam.

M. Krams darba gaitas ārlietu dienestā uzsāka 2002. gadā kā Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības Pasaules Tirdzniecības organizācijā Ženēvā vadītājs. No 2007. līdz 2011. gadam M. Krams bija vēstnieks Kanādā,  savukārt, no 2011. līdz 2012. gadam – Ārlietu ministrijas Eiropas Savienības direkcijas speciālo uzdevumu vēstnieks, bet no 2012. līdz 2015. gadam pildīja Valsts prezidenta ārlietu padomnieka pienākumus. No 2015. līdz 2017. gadam M. Krams bija Ārlietu ministrijas Divpusējo attiecību direkcijas vadītājs, bet kopš 2017. gada – vēstnieks Zviedrijas Karalistē.

M. Krams ir apbalvots ar III šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, kā arī saņēmis Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas un Polijas valstu apbalvojumus.

Vēstnieks ir absolvējis Latvijas Lauksaimniecības universitāti, izglītību papildinājis Latvijas Universitātē un Pasaules Tirdzniecības organizācijas Tiesību konsultāciju centrā.

Latviju un Austrāliju vieno laba divpusējā un daudzpusējā sadarbība, kā arī līdzīga izpratne un redzējums par starptautiskās politikas norisēm. Abas valstis īpaši satuvina lielā un aktīvā latviešu diaspora Austrālijā.

Austrālija atzina Latvijas neatkarību jau 1921. gadā, Latvijai iestājoties Tautu Savienībā. 2021. gadā tiek atzīmēta Latvijas un Austrālijas diplomātisko attiecību trīsdesmitgade. M. Krams būs pirmais Latvijas rezidējošais vēstnieks Austrālijā.

Vairāk foto flickr.com.